dijous, 14 d’abril del 2011

Ofrena floral d'ICV en commemoració del 80e aniversari de la proclamació de la República



Aquest 14 d’abril ICV de Castellar del Vallès hem celebrat aquest matí el 80è aniversari de la proclamació de la II República. Una delegació de l’executiva local dels ecosocialiestes ha participat aquest matí fent la primera ofrena floral davant l’escultura de l’artista sentmenatenc Jordi Martin que commemora un període concret, el de la 2a República. Aquest any ICV ha volgut que fos qui va ser regidor dues legislatures Josep Rodes ( 1995-2003) qui juntament amb Eva Clariana realitzes l’ofrena floral .
Amb aquest acte, no pretenem quedar-nos solament en l'evocació del que va passar fa 80 anys perquè això seria perillós , tot el contrari el que pretenem es recuperar per al futur el que va suposar la República per Catalunya , que va ser incorporar la política al primer plànol com a element transformador de la societat”, va manifestar la cap de llista dels ecosocialistes Eva Clariana en finalitzar l’acte. Pel exregidor Josep Rodes aquests actes sempre guardem un lloc destacat per al merescut homenatge i record a la lluita anònima de tants homes i dones que van donar el millor de la seva vida per defensar els llibertats i la democràcia, va manifestar.
Els ecosocialistes tenen previst institucionalitzar aquesta ofrena presentant moció al respecte la propera legislatura a fi que el 14 d’abril més enllà de ser l’aniversari de la proclamació de la República dotar-la d’un caràcter lúdic i reivindicatiu, donant a conèixer els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, així com la preocupació republicana per la sobirania popular i la democràcia participativa a tota la ciutadania de Castellar.
.ICV Castellar del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada