dijous, 25 d’octubre del 2012

ICV insta a l’ajuntament a comptar amb els aturats/es per fer d’enllaç entre l’Administració i les meses a les eleccions del 25N


L’actual situació de crisi econòmica que afecta a molts ciutadans de Castellar fa necessari que el govern municipal decideixi  comptar amb persones que estiguin en atur i que no rebin prestació econòmica per formar part dels representants públics en els comicis autonòmics que es celebren el 25 de novembre.

Els ecosocialistes reclamen a la corporació que les persones a l'atur del municipi pugin ser representants de l’Administració a les properes eleccions autonòmiques, per realitzar les tasques encomanades durant tota la jornada electoral, cal fes esment que els ciutadans  perceben una retribució de 120 a 150 euros (amb una retenció d’IRPF del 15%), en funció de les meses que tinguin assignades.

Aquesta figura és l’encarregada de fer de nexe entre l’Administració i els membres de la mesa electoral,  s’encarreguen de transmetre al centre de recollida de la informació les dades de totes les fases del dia de les eleccions: obertura, comunicació de les dades dels membres de les meses electorals, primer i segon avanç de participació i escrutini. Una feina que fins ara desenvolupaven treballadors de l'administració municipal i que creu ICV no hi hauria  cap problema amb el personal de l'administració local perquè es solidaritzin amb les persones que ho estan passant malament. Aquesta és la idea, "ajudar a pal·liar la situació de les famílies que no cobren cap prestació econòmica", ha manifestat Daniel Martinez responsable dels ecosocialistes a Castellar.

En aquest sentit ICV reclama sensibilitat a la corporació davant l’alt nombre d’aturats que hi al municipi, pel tal que aquesta tasca, en la mesura i amb les competències que té encomandes l’ajuntament  pugui alleugerir ni que sigui amb aquesta petita retribució,   les malmeses situacions econòmiques per las que estan passant moltes famílies del municipi.

 

 

divendres, 19 d’octubre del 2012

ICV es congratula que el PSC presenti una moció al ple de novembre sobre el dret a decidir


Pels ecosocialistes Catalunya ha d’iniciar una nova etapa basada “en el dret de decidir” i “constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu.”

 
 
Per ICV la centralitat política avui a Catalunya està en el catalanisme d’esquerres  i en l’exercici del Dret a decidir  i  que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu. Fer bandera en contra,  avui és situar-se amb el PP i en contra de la voluntat majoritària de la ciutadania a Catalunya.

 
Els ecosocialistes es congratulen que el PSC de Castellar trenqui amb els postulats i manifestacions  de destacats militants del PSOE, com els darrers de Felipe Gonzàlez, Patxi López, José Bono o Joaquín Leguina, és evident que des de Catalunya, els socialistes no es poden sentir representats de cap manera per les seves idees i per aquest partit del qual n’estan federats.

 
En aquest sentit instem   que des del PSC de Castellar es faci saber del resultat de dita moció al candidat a la Presidència pel PSC  el Sr. Pere Navarro per fer-li saber que l’aposta per federalisme, ni que fos asimètric, que ell defensa ja ha  fracassat abans d’iniciar-se ; cal que el PSC tingui present s’ha iniciat a Catalunya una nova etapa política, en que tots els partits d’esquerres  han de lluitar i defensar  els drets socials , laborals  ,  en defensa de la cohesió social com sempre ho han fet , però sense oblidar ni un instant els drets nacionals.

 
D’altra banda ICV creu que Catalunya necessita una esquerra amb les idees clares i amb voluntat de construir una alternativa, cosa que a hores d’ara el PSC està obviant, un exemple és l’abstenció del PSC de Terrassa amb el seu Alcalde i candidat a la Presidència el Sr. Pere Navarro a la moció que varen presentar CiU i ICV-EUiA sobre el dret a decidir.

 
Per ICV el PSC ja arribà tard sobre la seva manifestació oberta sobre aquest exercici legítim , esperant que la defensa de l’inmmobilisme d’Estat Autonòmic caduc que alguns membres del seu partit defensen no els duguin a alinear-se amb els mateixos postulats que defensa el PP.

dijous, 18 d’octubre del 2012

ICV torna a instar a el govern local a minimitzar l'efecte de les retallades en la plantilla municipal


La intenció és fer-ho avançant el pagament de les pagues extraordinàries del 2013 als treballadors i treballadores municipals

Els ecosocialistes reclament a l’àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament a treballar per minimitzar al màxim els efectes de les retallades econòmiques que el govern de l'Estat ha obligat a fer en el sou de la plantilla de l’Ajuntament. Unes retallades que aquest any comportaran el no cobrament de la paga extra de Nadal així com la congelació salarial pel proper exercici.

Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar creu que s’ha d’estudiar amb la possibilitat legal  per fer un avançament de les pagues extraordinàries de l'any 2013. La intenció seria que una de les pagues pogués ser avançada durant el mes de gener i la de desembre al mes de juliol.  Així, els empleats municipals i les seves famílies no patirien tan directament els efectes de la retallada decretada pel govern del Partit Popular.

Respecte a les altres mesures que l’equip de govern es veu obligat a aplicar arran la publicació del Decret 20/2012 de 14 de juliol, els ecosocialistes demanen que la implementació de les 37,5 hores a tota la plantilla ha de ser negociada de tal manera que tingui una menor afectació a la conciliació de la vida familiar de la plantilla municipal i que sigui el menys lesiva possible pels interessos dels treballadors.




En referència la negociació de les retribucions de la plantilla en la situació d’IT ( incapacitat temporal) el RDL va suspendre tots els acords i convenis mitjançant els quals es complementen les retribucions dels treballadors públics en aquesta situació, i preveu que es deixin de complementar els seus salaris a partir del dia 15 d’aquest mes , es per aquest motiu que reclamant a l’equip de govern que s’implementin al màxim segons reflecteix el mateix decret,  així com que s’acordi la constitució d’una comissió, amb la participació de l’Ajuntament i la representació de personal a fi que es puguin analitzar altres situacions que requereixen d’una especial protecció, siguin les que preveu el decret (hospitalització i intervencions quirúrgiques) així com les malalties contagioses com la grip.

dissabte, 6 d’octubre del 2012

ICV reclama un pla d’actuació urgent davant la degradació que pateix la Plaça Catalunya




Els ecosocialistes reclamem que s’inclogui un projecte per a la millora i manteniment de la Plaça Catalunya en  el  programa d’inversions de la Diputació de Barcelona que té previst per a Castellar i que suposaran una inversió de prop d’un milió i mig d’euros.

 

El responsable dels ecosocialistes a Castellar, Daniel Martínez , ha declarat " de lògiques les reclamacions que ens han fet arribar els veïns de la zona de la Plaça  Catalunya, davant de la lamentable situació en que es troba aquest recinte.

 
Per ICV,  el Parc Catalunya ,està  immers en un procés de degradació que no s’atura,  , podem comprovar com desprès de quasi dos anys de la remodelació parcial que  es va visualitzar amb  la instal·lació de jocs infantils aquests  estan es un estat lamentable de neteja i manteniment,  amb el sortidor d’aigua infantil que roman fora de servei des de fa quasi un any, i tots els jocs ple de pintades , i mancats de manteniment.

 
Respecte a la bassa amb el seu element més emblemàtic amb l'escultura del castellarenc Joan Coderch, segueix sense aigua des del passat mes de juny quan a conseqüència d’una bretolada la nit de Sant Joan   l’explosió d’un petard col·locat en la maquinària de recirculació la va deixar innoperativa, i es tindré que buidar, ara després de tres mesos la seva deixadesa és total.

ICV  ha vol recordar que  en repetides ocasions ha denunciat l'estat lamentable en que es troba el Parc Catalunya. A hores d'ara l'estat de "cutredat" en que es troba, brut, , ple de pintades i d'excrements de gossos , amb la sensació de d'escurament i de desinterès, no es pot acceptar de cap de les maneres en un espai tant emblemàtic del municipi i on diàriament es concentren centenars  de ciutadans que veuen com allò  hauria de ser com  un eix  d’articulació de les zones verdes del municipi , es va degradant dia a dia.

 

dimarts, 2 d’octubre del 2012

ICV vol que els supermercats de Castellar no llencin productes aptes pel consum i que els ofereixin a baix cost per les persones que ho necessiten



ICV de Castellar  a través del seu representant  Daniel  Martínez insta a l’equip de govern a l'elaborar  convenis amb supermercats i el  mercat municipal  per fer-ho possible.

La única forma efectiva de lluitar contra la pobresa és reactivant l'economia i incentivant la creació d'ocupació. Malauradament això, ara per ara a la nostra comarca, és irrealitzable. Amb una pràctica hegemonia dels governs de dretes, que tenen com a eix prioritari de la seva acció la lluita contra el dèficit a costa del patiment de la població, cal garantir, com a mínim, les necessitats bàsiques de la ciutadania. En aquest sentit, a ICV ens preocupa molt la pobresa i ens ocuparem de donar solucions.

Els governs del PP i de CiU aboquen cada dia a més ciutadanes i ciutadans a la precarietat, a l'atur i a l'exclusió social. Concretament a la nostra comarca, a l'agost de 2012, hi havia 10.525 ciutadans i ciutadanes inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG). D'aquests un 33% al mes de Agost ja no cobraven cap prestació .

És per això que els ecosocialiestes  fem una crida al conjunt de supermercats d'alimentació de superfícies mitjanes i grans, a no llençar els productes frescos o secs, a punt de caducar o que no tenen una aparença perfecta tot i estar en bon estat i es que cada any els supermercats llencen a l'estat espanyol 50.000 tones de menjar fresc.

En aquest sentit, des d'ICV de Castellar proposem que els supermercats apostin per prestatges self discount, reduced to clear shield o last day shield, tal i com fan països anglosaxons com el Regne Unit i Irlanda. Aquests prestatges serveixen per oferir, a preu simbòlic i per les persones més necessitades, els productes d'alimentació que el supermercat llançaria a la brossa tot i ser aptes pel consum.

No es tracta de beneficiar als supermercats; es tracta d'aprofitar tota una xarxa de distribució ja existent, i socialment normalitzada i d'evitar que el menjar apte pel consum humà es llenci, tot afavorint que persones amb dificultats per accedir a una alimentació complerta ho puguin fer.

 

ICV Castellar del Vallès, 02 d’octubre de 2012