dijous, 18 d’octubre del 2012

ICV torna a instar a el govern local a minimitzar l'efecte de les retallades en la plantilla municipal


La intenció és fer-ho avançant el pagament de les pagues extraordinàries del 2013 als treballadors i treballadores municipals

Els ecosocialistes reclament a l’àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament a treballar per minimitzar al màxim els efectes de les retallades econòmiques que el govern de l'Estat ha obligat a fer en el sou de la plantilla de l’Ajuntament. Unes retallades que aquest any comportaran el no cobrament de la paga extra de Nadal així com la congelació salarial pel proper exercici.

Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar creu que s’ha d’estudiar amb la possibilitat legal  per fer un avançament de les pagues extraordinàries de l'any 2013. La intenció seria que una de les pagues pogués ser avançada durant el mes de gener i la de desembre al mes de juliol.  Així, els empleats municipals i les seves famílies no patirien tan directament els efectes de la retallada decretada pel govern del Partit Popular.

Respecte a les altres mesures que l’equip de govern es veu obligat a aplicar arran la publicació del Decret 20/2012 de 14 de juliol, els ecosocialistes demanen que la implementació de les 37,5 hores a tota la plantilla ha de ser negociada de tal manera que tingui una menor afectació a la conciliació de la vida familiar de la plantilla municipal i que sigui el menys lesiva possible pels interessos dels treballadors.




En referència la negociació de les retribucions de la plantilla en la situació d’IT ( incapacitat temporal) el RDL va suspendre tots els acords i convenis mitjançant els quals es complementen les retribucions dels treballadors públics en aquesta situació, i preveu que es deixin de complementar els seus salaris a partir del dia 15 d’aquest mes , es per aquest motiu que reclamant a l’equip de govern que s’implementin al màxim segons reflecteix el mateix decret,  així com que s’acordi la constitució d’una comissió, amb la participació de l’Ajuntament i la representació de personal a fi que es puguin analitzar altres situacions que requereixen d’una especial protecció, siguin les que preveu el decret (hospitalització i intervencions quirúrgiques) així com les malalties contagioses com la grip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada