dimarts, 2 d’octubre del 2012

ICV vol que els supermercats de Castellar no llencin productes aptes pel consum i que els ofereixin a baix cost per les persones que ho necessiten



ICV de Castellar  a través del seu representant  Daniel  Martínez insta a l’equip de govern a l'elaborar  convenis amb supermercats i el  mercat municipal  per fer-ho possible.

La única forma efectiva de lluitar contra la pobresa és reactivant l'economia i incentivant la creació d'ocupació. Malauradament això, ara per ara a la nostra comarca, és irrealitzable. Amb una pràctica hegemonia dels governs de dretes, que tenen com a eix prioritari de la seva acció la lluita contra el dèficit a costa del patiment de la població, cal garantir, com a mínim, les necessitats bàsiques de la ciutadania. En aquest sentit, a ICV ens preocupa molt la pobresa i ens ocuparem de donar solucions.

Els governs del PP i de CiU aboquen cada dia a més ciutadanes i ciutadans a la precarietat, a l'atur i a l'exclusió social. Concretament a la nostra comarca, a l'agost de 2012, hi havia 10.525 ciutadans i ciutadanes inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG). D'aquests un 33% al mes de Agost ja no cobraven cap prestació .

És per això que els ecosocialiestes  fem una crida al conjunt de supermercats d'alimentació de superfícies mitjanes i grans, a no llençar els productes frescos o secs, a punt de caducar o que no tenen una aparença perfecta tot i estar en bon estat i es que cada any els supermercats llencen a l'estat espanyol 50.000 tones de menjar fresc.

En aquest sentit, des d'ICV de Castellar proposem que els supermercats apostin per prestatges self discount, reduced to clear shield o last day shield, tal i com fan països anglosaxons com el Regne Unit i Irlanda. Aquests prestatges serveixen per oferir, a preu simbòlic i per les persones més necessitades, els productes d'alimentació que el supermercat llançaria a la brossa tot i ser aptes pel consum.

No es tracta de beneficiar als supermercats; es tracta d'aprofitar tota una xarxa de distribució ja existent, i socialment normalitzada i d'evitar que el menjar apte pel consum humà es llenci, tot afavorint que persones amb dificultats per accedir a una alimentació complerta ho puguin fer.

 

ICV Castellar del Vallès, 02 d’octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada