divendres, 17 de maig del 2013

ICV de Castellar dona suport al Procés Constituent


Ahir dia 16 de maig , membres d’ICV a Castellar , van  assistir  a l’acte de la presentació del manifest per un Procés Constituent amb Teresa Forcades organitzat pel Grup3



Daniel Martínez responsable d’ICV a Castellar va  destacar, així  com la gent que donem suport a Iniciativa ja fa temps que plantegem que la política va més enllà de ser militant d'un partit polític o de compartir unes ideologies. És necessari canviar un model de fer política que s‘ha demostrat ineficaç, i fer possible que els ciutadans i ciutadanes no esdevinguin espectadors que voten cada quatre anys, sinó protagonistes del seu present i el seu futur. Només amb la implicació i participació de la gent, avançarem vers una societat socialment justa.

Els ecosocialistes creiem que  davant l'actual situació no ens podem quedar en la queixa, i cal explorar una proposta que pren cada cop més força com és el Procés Constituent, una proposta que neix i creix des de la ciutadania i on cal sumar moviments socials, entitats veïnals, sindicats i també partits polítics d'esquerres.

Des d’ICV a Castellar  creiem que en el cas dels partits polítics, per sumar cal ser especialment generosos i estar disposats a trencar amb fèrries estructures que al nostre entendre han quedat obsoletes i que en gran mesura són causants de la crisi actual. A dia d'avui, encara que es vulgui disfressar amb polèmiques estèrils, no tots els partits que es diuen d'esquerres estan disposats a això. Estem convençuts però que aconseguirem ser molts més al llarg del camí.

Nosaltres volem sumar i aportar el nostre gra de sorra per tirar endavant un projecte en el que ens il·lusiona participar. Volem construir un País lliure i just, des de les institucions i al carrer. Un País democràtic cimentat des de les vies pacífiques i el consens. No sabem el recorregut d'aquest nou viatge, però ja hem deixat de parlar de canvi per començar a canviar.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada