dimecres, 8 de maig del 2013

Pinya per aconseguir signatures per a la Renda Garantida Ciutadana

                    A la imatge Xavier Garcia d'ICV fent una explicació sobre els objectius de l'ILP


Diversos partits polítics i entitats de Castellar han creat una plataforma amb l’objectiu de recollir signatures per presentar una iniciativa legislativa popular sobre la Renda Mínima Ciutadana.


Així, les seccions locals d’ICV, ERC, PSC i L’Altraveu, les entitats Via Solidària i la PAH Castellar i alguns castellarencs a títol individual s’han organitzat per aconseguir signatures a la vila.

L’article 24.3 del present Estatut de Catalunya diu que “les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna. Aquesta llei, però, encara no ha estat desenvolupada. Per això, la Comissió Promotora d’aquesta iniciativa ha redactat un projecte de llei, per presentar-lo a la taula del Parlament de Catalunya, i si aquest l’aprova, en uns mesos s’hauran de recollir un mínim de 50.000 signatures per poder presentar una ILP”, va explicar Xavier García, d’ICV durant la presentació de la plataforma, on van participar representats de totes les entitats i partits compromesos amb el projecte.

La quantia d’aquesta renda serà de 7.967,7 € a l’any, és a dir 12 pagues de 664 euros. Hi tindrien dret les persones majors de 18 anys i els menors emancipats, que visquin legalment a Catalunya i que acreditin 12 mesos de residència continuada. Tindrà també un caràcter complementari, de manera que les pensions o salaris precaris inferiors a aquesta quantitat seran complementats fins a aconseguir-la. La persona que la cobri, té algunes obligacions, entre elles, no pot rebutjar una oferta de treball adequada a les seves capacitats.

Per tal de recaptar signatures, la nova plataforma ha establert diferents punts de recollida: “Instal·larem una taula a la plaça del Mercat cada dijous de 17 a 20 h de la tarda. També es podrà signar a la Parròquia, els dimarts i dijous de 18 a 20 h; a Cal Gorina, dimarts, dimecres i dijous de 19 a 20 h; i a la seu del PSC cada dijous de 18 a 20 hores”. Els signants hauran de ser majors de 16 anys i estar empadronats a algun municipi de Catalunya.


A més de recollir signatures, la plataforma de Castellar té previst programar diferents actes, com conferències i presentar una moció conjunta en el proper ple. Per a més informació sobre aquesta renda podeu consultar el web www.rendagarantidaciutadana.net.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada