dilluns, 1 de juliol del 2013

ICV de Castellar proposa el cooperativisme i el comerç de proximitat per sortir de la crisi


Amb motiu del Dia Internacional del cooperativisme  aquest proper  06 de juliol,   ICV de Castellar  proposa apostar pel cooperativisme i el comerç local,  crear un  mercat de pagès estable  i incentivar la creació d'horts urbans.

Amb motiu del Dia Internacional del cooperativisme , els ecosocialistes volem  subratllar  la importància d'apostar per les cooperatives per impulsar el comerç local i potenciar les petites empreses. Exempcions fiscals o cessió d'infraestructures són algunes mesures que facilitarien aquest model, segons ICV de Castellar del Vallès . El membre de la formació Francesc Lorente  ha destacat la importància del cooperativisme com una de les formes més justes de consum actual, que aposten per formes de producció i relació econòmica alternatives a les de l’actual model competitiu de desenvolupament social, ha afegit.

D’altra banda Daniel Martínez creu necessari que la corporació local  creï un banc de terres per impulsar els horts urbans (petites parcel·les de 25 a 40 m2) , que permetin la incorporació de joves a l'agricultura, conèixer el món agrari i els principis de l'agricultura biològica. En aquesta àrea, ICV  creu que una  escoles d'oficis municipals podria permetre  crear alternatives perquè els castellarencs i castellarenques  es puguin apropar al mercat laboral en un sector on hi ha manca de professionals.

En matèria de comerç, ICV creu necessari  que des de l’administració local creï  un  mercat de pagès estable  com a plataforma de compra-venda ecològica i per potenciar el comerç local i comarcal , i donant  suport a la producció agroecològica,  i a aquella agricultura de proximitat  que busca el respecte per l’entorn natural en què es desenvolupa, cal recalcar que els  aliments que formen part d’aquests  mercat són venuts directament de mans dels seus productors, cosa que afavoreix que els preus del mercat siguin més equilibrats i justos pel mateix productor,  i evita els alts preus que habitualment caracteritzen els productes de qualitat.



ICV Castellar del Vallès, 28 de juliol 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada