dimarts, 16 de juliol del 2013

ICV promourà una moció per declarar la il•legitimitat d’una part del deute de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

El responsable d’ICV a Castellar Daniel Martínez  vol que sigui debatuda en el ple de l’Ajuntament de Castellar una proposta de proposició que farà arribar a totes els grups municipals , amb l’objectiu que totes les forces polítiques declarin il·legítim el deute contret amb les entitats financeres intermediàries en el Pla de Pagament a Proveïdors 2012 del Ministeri d’Economia i Hisenda, i com a conseqüència de l’aplicació d’un interès abusiu del 5%.

“Aquest mecanisme del deute és totalment pervers i abusiu i il·legítim i es va tramitar d’esquenes a l’opinió pública” ha manifestat Martínez, i alerta que, en el cas de Castellar , aquest deute il·legítim generat a través de l’aplicació d’uns interessos bancaris abusius s’ha d’aplicar als 7.387.000 euros pels quals l’Ajuntament va demanar un préstec per a pagar proveïdors.

“La perversió del Pla de Pagament a Proveïdors posa en evidència la gran estafa que és aquesta crisi econòmica que vol fer pagar als ciutadans el preu més elevant ja que són qui de retruc es veuen empobrits i minvats en els serveis públics, mentre l’Estat permet l’enriquiment permanent de la banca privada”. Martínez  recorda que una proposició en el mateix sentit ja ha prosperat a Badalona ,amb els vots afirmatius d’ICV-EUiA, PSC i CiU i l’abstenció del PP.
Per altra banda, Xavier Garcia, responsable de l’àrea econòmica dels ecosocialistes Castellarencs ha manifestat la voluntat d’ICV de impulsar aquesta  moció entre els partits amb representació al consistori per declarar la il·legitimitat de una part del deute del nostre municipi, ja que considera queés pervers, abusiu i il·legítim” ja que evidència que el suposat pla de pagament ha provocat que les administracions s’hagin endeutat encara més i de forma perversa provocant conseqüències negatives per la ciutadania que veuen com d’una banda, s’agreuja l’empobriment general de la ciutadania, l’empitjorament dels serveis públics d’educació, sanitat, ocupació, habitatge, mobilitat, etcètera. I d’una altra banda, es constata que el govern del PP a l’Estat espanyol té com a objectiu afavorir la banca privada donant-li diners  públics i facilitant el seu enriquiment.

La moció reclamaria  que el Ple Municipal considerés il·legitims la diferència entre els interessos pel capital prestat en el marc del - Plan de Pago de Proveedores 2012 del Ministerio d’Economia i Finances a l’Ajuntament i els interessos que s’ha aplicat a les mateixes entitats financeres. Mentre que l’Ajuntament de Castellar es van acollir al Pla amb un total de 7,3 M euros pagant un  interès del  5%, les mateixes entitats financeres han obtingut capital a interessos inferiors a l’1%. La moció també instaria al govern municipal a calcular la xifra exacta d’aquest interessos generats de forma il·legítim i a emprendre les accions legals necessàries per aconseguir la nul·litat d’aquest deute.



ICV Castellar del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada