dimarts, 28 de gener del 2014

El 91% de les interrupcions voluntàries de l’embaràs de 2012 a dones castellarenques haurien estat il•legals amb la reforma de Gallardón


El nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs va baixar un 1% en 2012 a la comarca del Vallès Occidental , amb un total de  intervencions  2148,   28 menys que en 2011 segons dades del IDESCAT.

 
El 90,3% de les intervencions es van realitzar abans de la setmana 12 i per decisió de la dona Només un 5,7% de les dones van apel·lar al risc per a la seva salut, l'únic supòsit al que podran acollir-se -a més de la violació- després de la reforma. Els avortaments no van augmentar amb la llei Zapatero. Per contra. Segons les dades del Ministeri de Sanitat de 2012, el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs es va reduir a la nostra comarca un 1% respecte a l'any anterior. Daniel  Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar ha advertit del despropòsit que significarà la reforma de la Llei de l'avortament que preveu el Govern del Partit Popular  perquè és "regressiva, innecessària, inoportuna, masclista, classista, retrògrada, anacrònica, improcedent i impròpia dels temps que vivim, fent retrocedir els drets de les dones 30 anys”.  

 
En aquest sentit ICV de Castelllar insta de nou al PP de Castellar i als seus regidors a escoltar a les dones del nostre municipi,   i a rectificar  el seu posicionament demanant al Govern central  la retirada d'aquesta reforma, ja que si no condemnarà  a moltes dones del nostre municipi a aquelles que econòmicament puguin pagar aquest dret salvant-se  de practiques insegures i a viatjar  clandestinament a qualsevol país europeu, com Portugal, França, Alemanya o fins i tot Itàlia, tan propera al Vaticà i a la moral catòlica”.

.
Cal fer esment que la majoria de les dones que es van sotmetre a un avortament ho van fer exercint el seu dret de decidir sobre la seva maternitat en les 14 primeres setmanes de gestació, cosa que amb la reforma que impulsa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, no podran fer. La Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de l'Embarassada hauria tancat la porta al 91% de les dones que van interrompre voluntàriament el seu embaràs. A partir d'ara hauran d'al·legar (i demostrar amb un informe mèdic signat per dos especialistes) que continuar amb l'embaràs significaria un risc per a la seva salut física o mental. En 2012 amb prou feines un 5,7% es va acollir a aquest supòsit, l'únic al que podran apel·lar després de la reforma, a més del de violació.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada