dijous, 30 de gener del 2014

ICV demana que s’ampliï el termini per adherir-se a la bonificació de la taxa de la brossa a comerços per ús de bosses biodegradables i/o reutilitzables


El termini per adherir-se a  la bonificació ambiental  finalitza aquest 31 de gener

 
El passat 19 de desembre el Ple de l’ajuntament va aprovar una esmena parcial presentada per ICV a fi de que els establiments comercials poguessin gaudir del 10 per cent de la quota de la taxa de la brossa, en substituir  les bosses de plàstic per bosses biodegradables i/o reutilitzables.

 Si bé és cert que des d’ICV vàrem  considerar que aquesta aprovació era una bona noticia,  el cert és que hem trobat a faltar  una campanya de sensibilització entorn a la problemàtica de les bosses de plàstic per part de l’ajuntament. Amb la presentació d’aquesta esmena a les ordenances fiscals  per part dels ecosocialistes no només es buscava  la bonificació fiscal per si mateixa,  sinó que l’objectiu era  afavorir la participació ciutadana i del comerç local  per reduir la bossa d'un sol ús i prevenir els problemes que acompanyen la producció i consum d'aquest envàs d'un sol ús com a símbol de la cultura d'usar i llençar.

Cal recordar que les bosses de plàstic estan fetes de petroli, un recurs no renovable i costós. Suposen un 2% de la brossa i triguen uns 500 anys a descomposar-se. . Aquests impactes es poden reduir substituint la bossa de plàstic per altres sistemes reutilitzables, però cal una la sensibilització i educació ambiental com  l'eina clau per tal de ser conscients dels nostres hàbits i així poder-los modificar cap a gestos més sostenibles.

És en aquest sentit que Daniel Martínez responsables d’CV a Castellar  insta a l’ajuntament a prorrogar el termini per tal que els comerços es puguin adherir a aquesta bonificació de caire mediambiental i que finalitza aquest dia 31 de gener. D’altra banda “ reclamem que l’ajuntament endegui  una campanya de sensibilització als comerços de Castellar amb l'objectiu d'impulsar la prevenció, la reutilització i el reciclatge de les bosses de plàstic que fan servir en el seu dia a dia i que lliuren al client final,  així com  que s’informi  de  l’existència d’aquesta bonificació de caire mediambiental als comerços, un benefici fiscal que  molts d’ells desconeixen” ha afegit.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada