diumenge, 18 d’octubre del 2009

ICV defensa la congelació d´impostos municipals pel proper exercici


La secció local d’ICV assegura que en la conjuntura actual "els ciutadans no poden pagar més i no se’ls pot demanar un sobre esforç fiscal”

ICV, defensarà publicament que l'import dels impostos i taxes municipals que paguin els ciutadans l'any que ve no superi el d'aquest any. D'aquesta manera, Iniciativa pren posició davant l'auguri per part del regidor de l'àrea econòmic de l'Ajuntament el Sr. Oscar Lomas on ja avisa que hi haurà increment d'impostos pel proper any, o en cas contrari manifesta "tindrem serioses dificultats per finançar alguns serveis".

La responsable d'ICV a Castellar , Eva Clariana , creu que la hisenda municipal no es troba en condicions de reduir els impostos i la butxaca dels ciutadans no passa precisament pel seu millor moment per haver de fer front a nous increments, així doncs, la seva proposta és "congelar-los" i que l'ajuntament trobi la manera que els imports que la ciutadania ha pagat enguany pels diferents tributs municipals siguin els mateixos l'any que ve.

Per a Clariana , aquesta és una mesura adequada en un context de menors ingressos dels ajuntaments, de congelació del sou dels funcionaris i de disminució de les transferències de l'Estat a les administracions municipals.

Per tal que es pugin fer quadar els números l'any que vé, ICV veu necessari un reajustament en el que consideran sous desorbitats de l'equip de govern i càrrecs de confiança del PSC. Per aquest motiu es demana que es retalli el sou de l'Alcalde que, en el pressupost pel 2009 ascendeix a uns 60.700 euros anuals, així mateix l'eliminació de dedicacions exclusives de regidors de l'equip de govern amb sous de 50.000 euros i acomiadar els dos càrrecs de confiança del govern del PSC, retribuïts amb 40.000 euros l'any, per fer palès el compromís amb la ciutadania sobre una veritable contenció econòmica de la corporació.

En aquests moments que la crisi té rostre humà, els ecosocialistes creuen que la política municipal s'ha de convertir en un acte vocacional en vers la ciutadania i no en un modus operandi per tenir sous immorals, argumenten des d'ICV.

Els ecosocialistes veurien per part del PSC, en el cas d'increment de taxes i impostos una falta de sensibilitat, incoherència i d'irresponsabilitat al plantejar un sobre esforç fiscal de la ciutadania per al proper exercici, ja que al seu parer, s'entraria en una espiral de nous casos que entrarien en procesos d'embargament per impagament dels mateixos. Per aquest motiu "més pressió fiscal no pot ser"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada