diumenge, 25 d’octubre del 2009

ICV DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT MENYSTÉ AL CONSELL SOCIOSANITARI RESPECTE A L’AMPLIACIÓ DEL CAP


Els ecosocialistes insten al Consell Sociosanitari a obrir un debat obert sobre el model sanitari que necessita Castellar, i demanen que reprovin les formes de fer de l’Ajuntament.

El Consell Sociosanitari és l'òrgan sectorial de participació, de Castellar constituït l'any 2008. L'Ajuntament ha presentat l'estudi d'ampliació del CAP sense tenir en compte al Consell Sociosanitari, deixant sense contingut el fet pel qual es va constituir aquest Consell.

Entre els seus objectius d'acord amb el seu reglament, està el fet de conèixer les inquietuds i necessitats en matèria sociosanitària dels diferents agents de la societat castellarenca, unes inquietuds que de ben segur no reflecteixen la realitat de les demandes dels nostres ciutadans, si més no davant de l'anunci realitzat per l'ajuntament respecte a l'encarrec de la redacció del projecte d'una simple d'ampliació i reforma del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Castellar del Vallès.

Iniciativa veu en aquesta mesura que l'equip de govern no percep de primera mà les necessitats dels nostres veïns i veïnes i simplement les ignora. Si l'objectiu és donar servei a una població de 30.000 habitants s'han de seguir models com Sant Andreu de la Barca que ja disposa d'un CUAP( Centre d'Urgències d'Atenció Primària) que des del 2007 i que atent a la població de Sant Andreu de la Barca i Pallejà de (35.000 habitants).

Des d'ICV demanem que aprofitant l'ampliació del CAP de Castellar, es doti a aquest nou edifici amb els recursos humans i tecnològics necessaris per resoldre un gran ventall de problemes de salut aguts i urgents que s'esdevenen a Castellar, amb un servei que romandria obert tots els dies de l'any a totes hores i podria atendre el 80% de les patologies habituals d'urgències ,i que a l'hora facilitaria la descongestió dels serveis d'urgencies hospitalàries de Sabadell, i faria innecessari que els ciutadans de Castellar es tinguessin que traslladar fins a Sabadell.

ICV demana que el nou edifici estigui concebut per oferir una atenció mèdica i d'infermeria immediata i resolutiva, i que dispossi d'un servei de radiologia convencional i una d'analítiques immediates; una sala de reanimació cardíaca; una sala de cirurgia menor per atendre sutures, cures i cremades; una sala de traumatologies per practicar embenats i escaioles, així com sales d'observació.

Amb aquesta proposta Eva Clariana responsable de la secció local d'ICV de Castellar presenta el que ha d'ésser el "full de ruta" dels serveis de Salut de Castellar del Vallès pels propers anys, que té com objectius bàsics millorar l'accés a la sanitat dels ciutadans, així com incrementar la qualitat i eficiència de l'atenció mèdica, la integració dels serveis i una accessibilitat més gran al sistema de salut pública, i amb l'implementació de la CUAP de Castellar establir els fluxos, circuits i canals d'accés adients entre el nou centre i els serveis d'urgències dels hospitals de referència aprofitant la implementació de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada