dijous, 29 d’octubre del 2009

ICV PROPOSA UN CANVI EN LA FAÇANA DE L'EDIFICI DE LA PLAÇA MAJOR


En relació a l’anunci que Castellar del Vallès rebrà uns 2.446.037 euros per executar l’any 2010 projectes relacionats amb accions socials, ambientals i de desenvolupament tecnològic i innovació econòmica.

Des d' ICV veiem l'oportunitat en uns temps marcats per un intens debat sobre l'actual model energètic, que el nou edifici de la Plaça Major segurament un dels més importants del nostre municipi tingui una façana de captació fotovoltaica), d'acord amb el Pla d'actuació municipal el nou edifici va reprendre les les obres el març d'aquest any amb el la característica que la façana de l'edifici ha d'ésser transparent i vidrada.


Nosaltres apostem que el nou edifici de la Plaça Major ha de ser com una mena d'avantguarda pel canvi energètic, afavorint la descentralització en la seva generació i trencant el model actual que a la llarga resulta inviable. Amb l'exemple de la biblioteca de Mataró, la responsable d'ICV a Castellar, Eva Clariana veu que aquesta proposta és possible, ... i pel que sap, alguns ajuntaments (com el de Reus) ja han iniciat experiències similars d'autogeneració de la seva pròpia energia.


Per aquest motiu hem demanat mitjançant registre d'entrada adreçada a l'alcalde de Castellar el Sr. Ignasi Giménez tingui en compte la proposta d'instal·lació de cèl·lules fotovoltaiques integrades a la façana principal per tal de generar energia per vendre a la xarxa. Així com aprofitar aquesta façana fotovoltaica com a mur cortina, és a dir, com a sistema de preescalfament de l'aire calent per a instal·lació de refrigeració de la climatització de l'edifici mitjançant un sistema de refredament per evaportització.
En un país com el nostre, amb una gran incidència solar, no fer aquests passos seria girar-nos en contra del nostre entorn. Ara cal que el nostre equip de govern tingui la mateixa consciència vers la necessitat d'endegar propostes amb un valor afegit que facin de Castellar un municipi de referència en l'àmbit mediambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada