dimecres, 8 de setembre del 2010

"Amistades peligrosas"


El dia 11 de febrer de 2008 mitjançant votació d’urgència la Junta de Govern Local aprova per unanimitat adjudicar a Diguescom Publicitat S.L el contracte privat d’arrendament del setmanari municipal d’informació l’Actual, per al qual cosa la signatura de dit contracte es va realitzar el dia 12 de febrer, tant sols 3 dies després el dia 15 de febrer apareix el primer número de l’Actual amb una nota explicativa de dita empresa i els serveis que ofereix així com publicitat contractada.

En primer lloc els terminis no ens quadren, el dia 12 es signa el contracte, el dia 15 surt l’Actual, amb l’agreujant que la impremta ha de disposar de tot el material per la seva impressió amb un marge de dos dies hàbils, o sigui que tenim sospites que presumptament ja es sabia abans de l’obertura de pliques que aquesta empresa gestionaria la publicitat de l’Actual.

També ens sobte la data de la constitució de dita empresa l’assentament de l’empresa al registre mercantil es de 26 de febrer de 2008, passant en escreix la data de la convocatòria pel procediment de concurs negociat que va ser el dia 14 de gener de 2008. O sigui que s’adjudica a una empresa sense experiència en el sector aquest concurs, com a resultat,el que tots sabem, fugida a corre cuita d’aquesta empresa que deixa tirat a l’Ajuntament, creiem amb el seu coneixement des de fa temps.

Tot just es constitueix aquesta empresa, el seu Administrador Únic apareix de cop i volta com a col•laborador en un programa de Radio Castellar i es vanagloria d’entrevista a tot un seguit de personalitats d’àmbit polític d’aquest municipi entre ells el nostre regidor de comunicació, i de crear opinió sobre el que passava a Castellar. Algú es preguntarà quin era el currículum d’aquesta persona per entrar a col•laborar a Radio Castellar amb el beneplàcit de la regidoria de Comunicació, dons creiem que ser Apoderat d’una altra empresa especialitzada en comunicació pública, serveis especialitzats, adreçats a l'administració local. Amb l’objectiu de voler millorar l'eficàcia i qualitat de la comunicació de les institucions i dels seus líders polítics vers la ciutadania.

En el seu dia el programa en el que hi participa aquest senyor va convidar a aquesta que subscriu al seu programa de Radio Bdeblog, la desposta d’ICV va ser clara, varem emetre un correu a dit programa que tot seguit reprodueixo, i que també va ser llegit el dia de la meva absència a aquest programa:


Benvolguts

Sorpresa per la vostra invitació a participar al B de Blog i agraïda per aquest fet, però com ja em manifestat més d'una vegada ,ICV de Castellar no comparteix el model de comunicació d'aquesta corporació. D'ença la nostra irrupció en el panorama polític a Castellar hem patit la indiferència i el menyspreu per part de la nostra Radio local , cap trucada dels serveis informatius, ni cap invitació formal a la nostra formació per a prendre part als debats setmanals que realitza la nostra radio municipal, d'ença del canvi de direcció de la Radió.

En aquest sentit la nostra comissió política va decidir en el seu moment no ser partícips d’aquest model comunicatiu que no compartim.

Per aquest motiu ja van deixar de trametre cap nota de premsa a la nostra Radio Municipal, i van acordar desistir a cap invitació per a participar en cap debat (cosa que no està succeint ), una postura que van acordar i que mantindriem fins a la constitució de la nova corporació la propera legislatura.


Atentament,

Davant tot l’exposat, la resposta va ser airada per part dels col•laboradors, a través de les ones de la nostra Radio Municipal, ara potser mirant endarrere i veiem tot el que ha passat ens reafirmem més que mai en la nostra decisió de no ser partícip de tot aquesta manipulació informativa per part del nostre equip de govern.

Per cert estarem al cas de qui són? d’on han sortit? Quina relació tenen amb la corporació la nova empresa que gestiona la publicitat dels mitjans de comunicació locals segons apareix anunciada en el passat número de l’Actual, una empresa anomenada “ielou comunicació S.l”.

Per últim demanaríem al senyor Alcalde, donada la seva trajectòria en el mon del basquet que demani temps mort al seu equip de govern i readreçi tot aquest desgavell.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada