dissabte, 11 de setembre del 2010

Un nou "Expediente X" a Castellar


Avui algú m’explicava tot just finalitzada l'ofrena floral pel Onze de Setembre , el fet de la temporalitat de la constitució de la nova empresa que gestiona la publicitat de l’Actual una empresa anomenada “eiolou comuniciació S.L” una temporalitat que segons em manifestàvem tindria data de caducitat fins que surti a concurs públic la contracció d’aquest servei per part de l’Ajuntament.

El que més ens sobte és que algú hagi creat recentment una S.L encarà no assentada al registre mercantil donada la seva imminent constitució, per dur a terme amb caràcter temporal la gestió de la publicitat de l’Actual.

Per aquell que no estan posats en el tema constituir una “S.L” té un cost i uns passos molt feixucs, per pensar que sigui per dur aquesta tasca per un temps concret, per a crear una S.L. el primer que has de decidir és el capital a aportar (mínim 3000 euros).
Has de sol•licitar la certificació del nom per a la Societat al Registre mercantil Central. Aquesta certificació és imprescindible perquè el notari pugui redactar l'escriptura de constitució. A continuació, la persona o persones s’han de dirigir al notari . També és important ser almenys dos socis (per evitar la societat unipersonal).
L'escriptura pot costar-te de 300 a 500 euros, depenent de la notaria, dels estatuts i del capital.
A continuació cal portar-la al Registre mercantil de la província de Barcelona i inscriure-la. El cost pot ser de 150 a 400 euros, en funció del nombre d'administradors i capital i pagar abans el model de liquidació d'operacions societàries (1% sobre el capital) que es pot pagar ja en moltes notaries i si no, en l'oficina de la Conselleria d'economia de la comunitat autònoma .
Tot seguit el notari et dona dues còpies simples. Abans d'inscriure-la en el registre, és convenient passar per l'agència tributària i donar-la d'alta en obligacions fiscals i en el cens (model 036), amb la qual cosa et donaran el CIF, necessari per desgravar totes les factures que rebis, incloent la notaria i el registre.
Una vegada en el registre, en unes setmanes es rep notificació que ja està inscrita i l'empresa ja està plenament operativa.
El notari exigeix demostrar d’ingrés en un compte provisional per l’empresa del capital social. Si s’aporta el mínim, 3000 euros, has d'obrir un compte a nom de la futura societat i el banc estendre certificació que els diners està allí.

Després d’aquesta explicació, i del cost en temps i diners, algú es creu que la creació d’aquesta empresa és temporal? o potser més ben dit, ha estat presumptament instigada la seva creació per la regidoria de comunicació per tal de tapar el bunyol amb l’antiga adjudicatària.? Estarem al cas.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada