dijous, 16 de setembre del 2010

Els silencis del Sr. Ignasi


El Govern socialista del Sr. Zapatero ha aprovat un decret de reforma laboral que abarateix els costos d'acomiadament i que vulnera els drets i les condicions laborals dels treballadors i treballadores d'aquest país. La crisis econòmica ha comportat una elevada destrucció del teixit productiu i d'ocupació i no és pot imputar a la regulació de les condicions de treball, sinó que és conseqüència de les característiques del model productiu, basat sobre unes bases tecnològiques de innovació i formació dèbils i per tant aposta reiteradament per a una estratègia competitiva basada en la reducció de costos laborals. Des de ICV entenem que la recuperació econòmica i l'ocupació han d'orientar-se al que és una prioritat al nostre país: canviar el model productiu. Es per aquest motiu que el govern ha prioritzat els interessos dels mercats i ha sucumbit davant les recomanacions d'institucions financeres internacionals i les grans patronals de l'Estat, oblidant les prioritats polítiques reals per a la sortida de la crisis. Hi ha una reforma molt més urgent, com la del sistema financer, especialment en allò vinculat a l'accés al crèdit i les relacions entre consumidors/usuaris dels serveis i les entitats financeres: que ha de donar resposta al col·lapse del sistema financer i la manca de liquiditat i ajudaria a la reactivació econòmica i a la creació d'ocupació.

A nivell local els ecosocialistes veiem amb preocupació el silenci de l’Alcalde de Castellar sobre la propera convocatòria de Vaga General del proper dia 29 de Setembre. Des d’ICV instem al nostre Alcalde es posicioni sobre la reforma laboral avalada pel PSC a Madrid amb els seus 25 diputats.

Com a petita empresària que vaig ser durant molts anys a Castellar puc afirmar que no es veritat que la reforma laboral afavoreixi als petits empresaris, als autònoms i l’economia social, com diuen els socialistes. El petit comerç i petites empreses el que no volen es acomiadar als seus treballadors que són els que en definitiva els ajuden a obtenir els escassos beneficis amb els quals poden seguir endavant, el que realment necessiten són ajudes públiques i crèdits bancaris, així com una rebaixa impositiva dels tributs i taxes que els hi cobra l’Ajuntament, per a produir més, per vendre més, perquè la competència de les mitjanes superfícies instal•lades a Castellar no els ofegui, cosa que està succeït. On esta la veu del nostre Alcalde defensant en teixit productiu i el petit comerç ?

De totes maneres li faig un suggeriment, quan iniciï el seu “porta a porta” cara a les properes conteses municipals, passi per casa del Sr. Mercadona i companyia, de ben segur obtindrà el seu vot, però no vengui fum amb el seu silenci a la resta del teixit productiu d’aquest municipi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada