divendres, 30 d’abril del 2010

El govern estatal retallarà el nombre d'alts càrrecs, i Castellar seguirà l’exemple?


El govern espanyol ha aprovat avui el pla de reorganització de l'administració general de l'Estat, que podria comportar la retallada d'una quarantena d'alts càrrecs ministerials i la d'uns 200 directius d'empreses públiques. La disminució del nombre d'alts càrrecs comportaria la desaparició de diversos secretaris d'estat, secretaris generals i subdirectors, però tranquils ja ens han advertit que no traslladarà aquesta iniciativa a les comunitats autònomes i als ens locals, sense dubte aquests últims on més ponderat està el gran gruix d’afiliats a partits que ostenten càrrecs d’alta responsabilitat i que fan que els Capítol I del pressupost municipal, aquests que parlen de despesa de personal estiguin sobreponderats.

Ja ens ho advertia el qui va ser en el seu dia responsable d’acció sindical de la Federació de Serveis i Administracions Públiques de CCOO al Vallès Occidental i membre de la nostra secció local en l’actualitat en Daniel Martínez, advertint-nos que era necessari regular els càrrecs de confiança a les administracions locals, una tasca de sense dubte pensem dur en el nostre programa electoral.

Fem trasllat del comunicat emès per la FSAP del Vallès Occidental al inici d’aquesta legislatura sobre els càrrecs de confiança o millor ben dit càrrecs eventuals als ens locals.


Per la limitació del personal de “confiança” a les
Administracions locals


Des de la FASP – Vallès Occidental volem començar a donar la veu d’alarma per la creixen despesa que suposa per les arques municipals de molts municipis de la comarca els anomenats “ càrrecs de confiança”, que no deixen d’augmentar legislatura rere legislatura, mentre que les ofertes públiques de treball s’ajusten “ sempre a la baixa”.

D’altra banda veiem en aquest fet el foment de “l’amiguisme” que suposa la contractació de col·laboradors de confiança, aquest criteri d’actuació per part del moltes administracions locals , xoca amb l’aposta clara per la transparència i l’ètica en la gestió dels treballadors públics, que defensem com a sindicat de referència en el sector públic.

Tenim coneixement d’una vertiginosa carrera d’incorporacions d’anomenats ” assessors” en moltes corporacions locals del Vallès Occidental , si més no a fi d’omplir l’administració pública de persones afins dels partits governants.


Volem deixar clar que ningú discuteix la legalitat dels nomenaments sempre que s’haguí actuat dins el marc legislatiu corresponent, ja que les administracions locals poden nomenar personal eventual que considerin oportú, i sense limitar el nombre, cosa que reprovem ja que desitjaríem una limitació del nombre d’aquestes incorporacions, segons la tipologia de l’administració, així com un registre públic de personal eventual. Però el que si volem deixar clar que ja la llei no limita el numero, si que limita les funcions d’aquest personal pel que es reserva, única i expressament funcions qualificades com de confiança o assessorament especial., cosa que en molts organigrames funcionals de corporacions locals no es té gaire clar.

Des de la FSAP – Vallès Occidentals estarem al costat de tos els funcionaris, de carrera i interins, i del personal laboral al servei de les Administracions locals, ja que són efectivament professionals preparats i capacitats, ja que per obtenir la seva plaça o lloc que ara ocupen, han tingut que superar les oportunes proves selectives, demostrant sobradament la seva professionalitat i atenen als diferents equips de govern sense lligams polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada