dimecres, 7 d’abril del 2010

ICV de Castellar adverteix de l'estat preocupant dels boscos a causa de les destrosses de la neu


Els boscos de Castellar del Vallès presenten una imatge desoladora: troncs caiguts, pins escapçats i brancades al terra amb l’afegit que les restes de la desfeta s’han afegit a un sotabosc que en alguns casos estava ja molt embardissat. La neu ha doblegat i trencat els arbres joves i ha arrencat i trencat els peus en el cas dels arbres adults, a més d'haver fet caure branques de les copes.
Cal recordar que des del 15 de març i fins a la tardor, va entrar en vigor la prohibició de fer foc al bosc. Els ecosocialistes de Castellar del Vallès advertim que l'estat en què han quedat els boscos al municipi , després de les nevades, és preocupant.

Des d’ICV no podem oblidar que una gran part de les zones afectades coincideixen amb àrees de risc d’incendis i per aquesta raó hi ha d’haver intervencions en les infraestructures prioritàries per la prevenció dels incendis dirigides a les franges perimetrals, als camins, a accessos de punts d’aigua, lleres i torrents.

Per aquest motiu, instem a l’ajuntament doni vigència a les polítiques actives de prevenció de focs, amb la neteja dels boscos instan als titulars de terrenys forestals afectats per la nevada a demanar urgentment la línia d'ajuts que ha endegat el departament de medi ambient per la neteja de boscos directa als propietaris de terrenys forestals, per pal·liar els danys de la neu sobre l'arbrat i per a la neteja de camins i pistes forestals, una línia d’ajuts per import total de 8.000.000 euros destinades a les persones titulars de terrenys forestals afectats.

D’altra banda demanem a l’ajuntament a realitzar un pla d'ocupació per a la neteja de boscos i zones arbrades com també la neteja i recuperació de camins i lleres, que no gaudeixin de la qualificació d'intervencions estratègiques. Aquesta és una mesura que ha endegat el Servei d'Ocupació de Catalunya per a ens locals, i que en gran mesura paliaria l’estat actual dels boscos a Castellar del Vallès. Uns ajuts emmarcats en les subvencions als ens locals , una dotació econòmica del Govern d’uns 6.000.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada