dijous, 1 d’abril del 2010

Per a qui ens desitgi escoltar.....


El passat 2009 la nostra corporació governada per un govern d'esquerres segons ells, i permeteu que després d'aquesta exposicio ho possi en dubte, van d'adjudicar a l'empresa Clece SA, la neteja d'edificis públics i escoles,per ser la millor oferta presentada, una oferta que en cas tenia en compte les condicions laborals de les treballadores de l'àmbit de la neteja.

Més d'una vegada ja hem denunciat la situació laboral d'aquest col·lectiu, baixos salaris i precàries condicions laborals, així com la corresponsabilitat de la nostra corporació per adjudicar aquest servei a una empresa que menysté els drets de les treballadores.

Fa pocs dies es va conèixer l'última enquesta del CIS. En ella els polítics apareixien com el tercer problema en importància del país, just després de l'atur i la crisi econòmica. Mai abans havien estat en aquesta posició tan dalt, i no ens extranya, en aquest cas, que deuen pensar les treballadores de la neteja de l'alcalde i la seva colla, els quals adjudiquen una concessió a una empresa que no les valora ni laboralment ni econòmicament.

I es que les persones que netegen edificis i locals són treballadors/es especialment poc valorats/des i mal pagats/des, tot i fer una de les feines més útils per a la nostra societat, un sector feminitzat (el 95%), tot i que entre els comandaments intermitjos i caps hi trobem majoritàriament homes (el 90%).

Si tenim present que el salari brut mensual d’una persona treballadora de la neteja és de 916 euros bruts, per sota del salari brut d’un peó especialitzat, categoria comparable i ocupada majoritàriament per homes, això comporta un greuge comparatiu i una patent desigualtat amb d’altres sectors no feminitzats.


Davant d'aquest fet ens agradaria veure ´com s'aprova una moció en defensa d'aquest col·lectiu, i instar a aquells que seuen a l'oposició a defensar els drets de qui no tenen drets, ja que els pseudo-socialistes no ho faran a instancia de part.

Voldrien veure aprovada una proposta de recolzament a les reivindicacions dels sindicats majoritàris (UGT i CCOO) per les millores laborals del col·lectiu de neteja, en el context de la negociació del conveni marc del sector, actualment estacant.

Proposta marc:

Primer.- reclamar al govern i a la patronal del sector de la neteja, un canvi d’actitud que permeti superar aquesta discriminació històrica i territorial que faci possible la negociació d’un conveni amb una mateixa regulació, una mateixa aplicació i un mateix salari a tota Catalunya.
Segon.- adherir-se a la demanda del sindicats majoritari a negociar un conveni que incideixi i canviï aquesta realitat que, des de fa molts anys, pateixen les dones treballadores de la neteja.
Tercer.- que s’incorpori un concepte de millores retributives d’acord amb les reivindicacions sindicals i esdevingui condició indispensable en l’adjudicació dels contractes públics de neteja.
Quart.- es doni trasllat d’aquest acord al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a Foment del Treball, als sindicats CCOO i UGT, al Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis i a l’Associació Catalana de Municipis


ICV no pot permetre que la crisis la paguin els més febles, esperem corresponsabilitat de la resta de forces polítiques de l'oposició. Això desitjariem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada