dilluns, 12 d’abril del 2010

No serem partícips d'aquest model de comunicació


En aquests últims mesos ha aparegut en els mitjans de comunicació locals algun que altre escrit amb una tímida crítica a la situació dels mitjans de comunicació locals i entre d’altres la nostra radio. La veritat és que calen aquests escrits sobre el procés de degradació premeditat a què s’ha sotmès, en aquesta darrera legislatura, Radio Castellar . I ja que parlem de recursos públics caldria que s’expliqués perquè s’ha actuat d’aquesta manera.
El model de gestió municipal, com la de Ràdio Castellar , implica: que la direcció i els òrgans de decisió de la ràdio són designats pel partit en el govern i estan sota el seu control directe, amb un titubejant Consell de Comunicació que no dona respostes efectives a certes demandes, i un finançament públic amb dues conseqüències: “qui paga mana”, i “despesa cap aquí, despesa cap allà, la gent callada”,un bon exemple a casa nostre qui no vol callar ha de marxar i endegar nous reptes a d’altres emissores locals.
Moltes hores hem dedicat a saber quin a de ser el nostre posicionament al respecte, d’ença la nostra irrupció en el panorama polític de Castellar després d’un cert impàs, la formació a la que represento hem tramés quasi un vintena de comunicats de premsa,(comunicats molts d'ells publicat en els mitjans de comunicació comarcals) per tal de fer palès el nostre posicionament en certs aspectes del dia a dia de Castellar i que intencionadament no han tingut ressó a la nostra radio, comunicats uns amb una intencionalitat clara de demandes cap a l’equip de govern i d’altres , accions directes com al·legacions presentades d’avant la corporació i resoltes en el ple municipal.
La resposta sempre ha sigut la indiferència i el menyspreu, cap trucada dels serveis informatius, ni cap invitació formal a la nostra formació per a prendre part als debats setmanals que realitza la nostra radio municipal.
En aquest sentit em decidit no ser partícips d’aquest model comunicatiu que no compartim, per aquest motiu a partir d’aquest mes deixarem de trametre cap nota de premsa a la nostra Radio Municipal, i desistirem a cap invitació per a participar en cap debat (cosa que no està succeint ), una postura que mantindrem fins a la constitució de la nova corporació la propera legislatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada