dijous, 25 de novembre del 2010

Contra la violència de gènere


faig meu el manifest llegit per dones amb Iniciativa a Sant Adrià.

Per a nosaltres, la violència masclista, que els homes exerceixen contra les dones pel fet de ser dones, son un dels problemes més greus de les societats actuals.

En aquest dia , com a dona i com a membre Iniciativa per Catalunya Verds, vull expressar el nostre condol a les famílies de les víctimes assassinades a les mans de la seva parella.

La violència de gènere constitueix una xacra a la nostra societat. Un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones que no permet avançar a la societat pel camí del benestar i social que tots desitgem

Vull recordar a totes les persones que d’una manera o altre pateixen violència de gènere que diverses institucions treballen per l’eradicació d’aquesta xacra i donar suport al patiment d’aquestes dones i també als seus fills.

Per a prevenir la violència masclista s’ha d’educar en l’ igualtat i en valors. Aquest és el camí que ens portarà a tots, a viure sense cap tipus d’agressions.

En els últims anys des de tots els àmbits s’ha adoptat un paper actiu per acabar amb la violència vers les dones; fomentant totes les mesures que calguin per trobar una solució definitiva a aquest problema. Això suposa un avenç en la conscienciació i sensibilització de la societat.

Des d'Iniciativa per Catalunya creiem que és un esforç el que tots tenim de fer per acabar d’una vegada ja, amb aquest drama molts cops viscut en silenci sense oblidar tampoc qualsevol altre tipus d’agressió sigui qui sigui els que la reben.

Hem avançat però queda molt camí a fer. Cal donar un paper relevant a l’educació i fer que la igualtat d’oportunitats arribi a tots els indrets de la nostra societat.

Perquè cada cop que mor una dona a les mans de la seva parella, mor també, una part de nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada