dimecres, 10 de novembre del 2010

La nova pressió fiscal del PSC tornarà a escanyar a les famílies més febles



En una conjuntura com l’actual, no existeix una fórmula màgica en l’elaboració de les OOFF que trobi el punt d’equilibri entre la necessitat de majors recursos per l’Ajuntament i la lògica de no “exprimir” en excés i, de manera generalitzada, les economies domèstiques força castigades per la crisi, no cal recordar una vegada més l'index d'atur que pateix aquest municipi.

Cal establir criteris polítics que ajudin a garantir els principi d’equitat i progressivitat en la política fiscal, ara més que mai. Nosaltres apostem per una fiscalitat local cada cop més progressiva, deixant de banda plantejaments de creixements lineals (en base a IPC,...)utilitzades una vegada més pel PSC, i amb la irracional abstenció d'ERC i de l'Altraveu, és que aquests no saben que perjudiquen, clarament, a les economies més modestes, les que més pateixen la crisi, amb aquests creixements lineals?

Cal recordar-lis que Castellar va aprovar les Ordenances Fiscals (OOFF) pel 2009, ajustant-se majoritàriament a l’IPC interanual d’aquell moment, el 4,5%, però l’any 2008 es va tancar amb un IPC de l’1,4% en aquell moment l'ajuntament va incrementar el IAE un 8%, IVTM un 2,7, la taxa de residus quasi un 20%, l’any 2009 es va tancar amb un valor del 0,9%. Ara bé les mateixes previsions apunten a un IPC positiu pel 2010, al voltant del +1,9% (tot tenint en compte l’efecte de la pujada de l’IVA), pero aquí tirem llarg i aprovem unes ordenances al 2,4%.

En aquest context, de ben segur que gran part de la ciutadania reclamararia que pel 2011 es produeixi una congelació de la imposició local, o fins i tot, es demanaran ajustos “a la baixa”, com a conseqüència de l'increment de l'IVA i la congelació de les pensions i els sous dels treballadors públics i empreses públiques.

Respecte al Ple d'ahir podem entendre l'abstenció d'ERC treien contrapartides als seus posicionament fiscals, però el que no entenem és la postura de l'agrupació d'Electors l'Altraveu que fa un discurs progressista cara a la galeria i permet l'aprovació amb la seva abstenció d'unes ordenances fiscals que malmeten a moltes economies familiars que estan patint força els efectes de la crisi (diverses famílies amb tots o la majoria dels seus membres a l'atur,pensionistes amb rendes baixes,.... on està el seu sentit de la responsabilitat amb els més febles?

En aquest sentit serem ferms amb la defensa d'una fiscalitat progressiva, i no pas lineal en base a l'IPC, podríem arribar a estar d'acord en cas que l'equip de govern hagués apostat per una reducció significativa en partides com "l'Actual" amb una difusió mensual ja que ara tenim una web d'informació local , l'eliminació dels seus càrrecs de confiança, la recuperació de contractes de serveis per a reduir costos i beneficis a tercers, però davant del pressupost presentat només ens cal dir que mostrarem el nostre desacord amb fermesa davant la ciutadania de Castellar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada