dimecres, 24 de novembre del 2010

Una pressió fiscal excessiva




La partida econòmica procedent de l'IBI es fixa en multiplicar el valor cadastral de la vivenda (o una altra propietat urbana) per un coeficient que estableix cada ajuntament dins dels marges establerts per la Llei (entre el 0,4% i l'1,19%). Els Ajuntaments liquiden i recapten l'IBI i són competents per a fixar el tipus de gravamen segons els límits establerts.
La major part dels rebuts de l’impost de béns immobles per a l’ús residencial mantindran el mateix tipus impositiu de l’any 2010, que serà del 0,625% segons l’aprovació inicial de les ordenances fiscals pel proper exercici. Però veien aquest quadre comparatiu podem observar que altres municipis apliquen tipus molt inferiors per tal de reduir l’impost de l’IBI a la ciutadania. Pagar el rebut de l’IBI a Castellar del Vallès, és pagar un dels tipus de gravamen més alts de tota la comarca i pobles del voltant.

QUADRE COMPARATIU "Tipus d' IBI vigent" en alguns municipis DEL VALLÈS Occidental 2011
Municipi Habitatges

Santa Perpetua 0,44

Sabadell 0,481

Sant Quirze del Vallès 0,505

Sant Cugat 0,52

Cerdanyola del Vallès 0,536

Castellar del Vallès 0,625




Com ja varem comentar en la Taxa de Residus en el seu dia, i ara pel que fa a l’ IBI, podem afirmar que la pressió fiscal que pateixen els ciutadans de Castellar és excessiva. Davant aquest fet veiem agosarat apostar per un increment del 2,4% de les taxes e impostos pel proper any i no aprovar una congelació de la imposició local, davant la difícil situació econòmica en la que es troben moltes famílies, i d’una vegada per totes aplicar una fiscalitat progressiva en funció dels ingressos de les famílies. Com a contrapartida aquest govern manté la despesa política d’uns 500.000 euros aproximadament , així com el cost en la seva flamant regidoria de Comunicació de 398.718 euros, o els seus càrrecs de confiança política que ens costen a tots uns 100.000 euros, aquest és el seu pressupost i les seves ordenances fiscals no pas la que desitjava de ben segur la ciutadania de Castellar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada