dissabte, 8 de maig del 2010

Qui fiscalitza els processos de selecció de personal en el nostre ajuntament?


El dia 18 de febrer de 2010, a l’Ajuntament de Castellar del Vallès, es va reunir el Tribunal Qualificador del procediment per a la provisió d’una plaça de director/a de ràdio, vacant a la plantilla de personal laboral de l’Ajuntament de Castellar. Plaça que finalment va ser adjudicada al qui va ser responsable de comunicació del PSC a Palau-solità i Plegamans la passada legislatura.

Els membres assistents que integraven el Tribunal Qualificador, van ser el cap d’unitat de Comunicació de l’ajuntament, , la directora de Recursos Humans i Serveis Econòmics i el secretari de l’Ajuntament.

Cal fer esment que El Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, estableix en l’article 292 que un terç dels membres dels tribunals de selecció que qualifiquen les proves d’accés a llocs de treball de funcionaris o personal laboral de les corporacions locals han de ser proposats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Si bé es cert que l’Estatut bàsic de l’Empleat Públic deixa una via d’indefinició vers aquesta obligació d’incorporar persones alienes a la corporació en els processos de funcionaris interins, creiem que el fet que la corporació incorpori aquests membres externs als tribunals , dona transparència al procés, un procés aquest últim amb més ombres que llums sobre com s’ha dut a terme.

Cal fer esment que la funció encomanada per aquests membres aliens a la corporació, és la de vetllar pel correcte desenvolupament del procés selectiu i aportar els coneixements tècnics necessaris per a la preparació i valoració de les proves mèrits que el conformen, garantint els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat dels aspirants.

Cal afegir que manca de fiscalització externa també s’ha dut en el procés del dia 15 de març de 2010 en el procediment per a la provisió d’una plaça de tècni/a mitjà/na de Recursos Humans, on tampoc hi havia cap membre de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya en el Tribunal Qualificador.

Davant d’aquestes presumptes irregularitats en aquests processos endegarem els mecanismes pertinents per tal d’esbrinar si la manca d’incorporació dels membres designats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya vicia de nul•litat els processos selectius abans esmentats. Negligència o intencionalitat? que cadascú tregui conclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada