dilluns, 17 de maig del 2010

Tots els partits, excepte el PSC, contra les retallades proposades per Zapatero i Castells


Només el PSC ha defensat aquest dilluns la recepta del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per reduir el dèficit públic. La congelació de les pensions, l'apujada de diversos impostos i la retallada salarial als funcionaris o de les prestacions de dependència són les mesures més criticades.

ICV ha presentat un "full de ruta" que inclou vint-i-dues mesures per reduir el dèficit públic en el conjunt de l'Estat i ha instat els socis del tripartit -PSC i ERC- a convocar una reunió per a consensuar la retallada de la despesa a Catalunya.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha advertit que no es poden aplicar "mimèticament" les propostes de Zapatero a Catalunya, perquè –ha dit– "som una govern a tres". "Un govern a tres d'esquerres no pot aplicar unes mesures tan injustes com les de Zapatero", ha dit Herrera.

Els ecosocialistes proposem gravar les rendes més altes, establir un nou impost sobre la riquesa per a béns superiors a un milió d'euros, un tram impositiu del 5% addicional a l'Impost de Societats per a beneficis superiors als 1.000 milions d'euros, eliminar o reduir les deduccions a l'IRPF per aportacions a plans de pensions privats o lluitar contra el frau fiscal. També proposen limitar els salaris i incentius per a alts directius del sector financer, reduir com a mínim un 15% el pressupost de la Casa Reial, garantir el crèdit a empreses i particulars, reduir la despesa militar i suprimir el finançament de l'Església amb aportacions de l'IRPF.

Amb aquestes mesures, es podria reduir el dèficit públic un mínim de 7.600 milions d'euros anuals, sense haver d'aplicar retallades socials "inacceptables", com la congelació de les pensions o la reducció del sou dels funcionaris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada