dimecres, 26 de maig del 2010

SECE una altra externalització.....




Ahir en ple municipal es va acordar la concessió administrativa a l’empresa SECE per tal de gestionar el manteniment de l’enllumenat públic a Castellar, una competència del tot municipal i que tots els membres de la corporació han decidit externalitzar.



Voldria fer esment d’un exemple del que hauria d’ésser una bona gestió dels serveis públics, Pinto es una població de 43.000 habitants, disposa de l’empresa municipal Auxiliar de Serveis Pinto ( Aserpinto ) que es va crear en 1997, a fi d’atendre d’una manera ràpida i eficaç els serveis essencials del seu municipi.

Aquesta empresa des de llavors ha anat assumint diferents competències, entre d’altres:

Manteniment de Fonts i Xarxa de Clavegueram
Assistència Sanitària
Retirada d’enderrocs
Neteja Viària
Servei de Recollida de Residus Sòlids Urbans (S.R.O.)
Neteja, Posada i Retirada de Contenidors
Neteja i Manteniment d'Edificis Públics
Recollida de Mobles i Estris
Retirada de Cartró
Manteniment Elèctric i Enllumenat Públic
Gestió de Pavellons Esportius Gestió de Piscines Municipals
Manteniment de Parcs i Jardins
Manteniment de Vials Públics etc...

Respecte al tema del enllumenat públic que fem esment, aquesta empresa de capital 100% municipal, i amb una junta general composada per tots els membres de la corporació, s’encarrega de la reparació de totes les avaries i incidències del Sistema Elèctric, així com el manteniment preventiu, tot allò que ens farà una empresa externa i que podria realitzar l’ajuntament sense tenir de fer front al pagament d’aquest servei a una tercera empresa.

Però avui vull fer una petita reflexió a una sèrie de gent membres d’una agrupació d’electors amb representació al consistori, una gent adherida a les Candidatures Alternatives del Vallès, candidatura que va votar a favor d’aquesta externalització , -d’un servei municipal.

I és llavors quan veig que vostès com a membres de les Candidatures Alternatives del Vallès i el Petit Decàleg de les Candidatures Alternatives del Vallès on fan esment en el punt :

10-Defensem els serveis i la gestió pública. Plantem cara a les privatitzacions dels serveis públics que precaritzen les condicions laborals i empitjoren els serveis i la qualitat de vida de la població.

ara sembla que vostés accepten els postulats del neoliberalisme que vostés mateixos denuncien, tot un desproposit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada