divendres, 8 de gener del 2010

Apostem per la banca ètica


Nosaltres considerem i fem una aposta clara per la banca ètica, la qual ens ofereix una oportunitat per operar amb responsabilitat des de la consciència d'aquells que no volem finançar operacions relacionades amb el comerç d'armes o d'altres moviment especulatius, així com malmetre el medi ambient, i pensem que aquest poden servir per dinamitzar projectes de caire social i humà i mediambientals.

Nosaltres fem una aposta clara per la banca ètica

Des d'ICV de Castellar no podem obviar que totes les operacions de crèdit aprovades per la tresoreria municipal amb el beneplàcit de la corporació local es desenvolupen i es gestionen a través de la banca tradicional, actualment el nostre Ajuntament té préstecs oberts a llarg termini amb entitats tradicionals per un total concertat de més de 17 milions de euros o sigui un endeutament de 794,22 per habitant , però cal fer esment que algunes d'aquestes entitats, per exemple tenen participació o lligams amb l'empresa Indra empresa la qual el 2005 el 46% de la seva facturació va ser militar o al mateix temps, podríem recordar Endesa que és la 4ª empresa d´Europa amb majors emissions de CO2.

D'altra banda amb aquesta iniciativa que pretenem dur a terme en la propera legislatura pretenem convèncer la població que incorporar l'ètica a les decisions diàries d'estalvi i d'inversió pot tenir un gran efecte transformador. Sabent on van els nostres estalvis influïm en quin tipus d'activitats es financen i, per tant, quin tipus de societat estem construint.

Però és la administració local i en aquest cas l'Ajuntament de Castellar qui té que obrir aquest porta, és per això que ens comprometen a optar per aquesta tipus de banca en totes les relacions a nivell financer que tingui la corporació local així com la contractació de qualsevol producte financer, buscant la transparència com a principi fonamental i amb l'objectiu d'humanitzar l'economia, posant els diners de la ciutadania al servei de totes les persones. La lluita contra la pobresa o l'exclusió social és el punt de partida cap a una economia global basada en la justícia i no en el simple benefici econòmic de les entitats financeres.

Potser l'actual equip de govern PSC no ha sigut conscient o potser han volgut obviar de que les seves decisions en les operacions de crèdit realitzades per la nostra corporació local hagin acabat a parar a entitats bancàries sense cap sensibilitat en aquets temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada