dilluns, 25 de gener del 2010

ICV reclama una oficina permanent d'expedició del DNI


La secció local d’ICV a Castellar del Vallès ha tramès instància al l’alcalde de Castellar Ignasi Gimènez , a fi que és posi en en contacte amb la Subdelegació del Govern a Barcelona, per a informar-li del descontentament i malestar que està causant el procés per a l’expedició del DNI electrònic en la localitat, segons han manifestat a aquesta agrupació local diversos veïns de la població.
Actualment l'expedició del DNI a la nostra població és realitza a través d'un equip mòbil encarregat de prestar aquest servei, i que està acudint a la nostra vila una vegada per mes, a data d'avui i prèvia consulta a l'ajuntament, el servei d'expedició està ple per aquest final de més i pel proper més de febrer o sigui que qualsevol persona que desitges demanar hora per renovar o realitzar la primera expedició del DNI, no se'l podria realitzar fins el mes de març. O sigui que en cas de necessitat aquest ajuntament insta als ciutadans a desplaçar-se fins a Sabadell, amb el prejudici en cost de temps i econòmic que pot suposar per a molts ciutadans aquest desplaçament.

D'altra banda les unitats mòbil no poden expedir el DNI en el mateix moment, cosa que si succeeix amb les oficines permanents, els usuaris de les unitats mòbils han de tornar un segon dia a recollir el DNI, i digitalitzar la seva empremta digital, cosa que no succeeix amb les oficines permanent on una vegada realitzat l'expedició el ciutadà s'endu el seu DNI.

És per aquest motiu que demanem que el nostre municipi tingui almenys una oficina permanent d'expedició del DNI, que podria compartir amb els municipis de Sentmenat i Sant Llorenç de Savall la qual cosa justificaria una oficina permanent , atenent que la població dels tres municipis supera els 40.000 habitants. També instà a l'ajuntament en cas de que sigui acceptada dita sol·licitud que l'ajuntament posi a m a la disposició de la Direcció general de la Policia una oficina equipada pel propi Ajuntament.

Des d'ICV creiem que l'accés als serveis públics és una necessitat per als ciutadans, i per tant, ens congratularíem que l'alcalde de Castellar fés aquesta sol·licitud ja que d'aconseguir-se revertirà positivament en la millora del servei per a tota la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada