diumenge, 3 de gener del 2010

la fi de la zona blava......


A pesar de les mobilitzacions veïnals i del rebuig generalitzat de veïns i comerciants, el govern Socialista de Castellar va aprovar en 2008 definitivament l'ordenança que permetia la instal·lació de parquímetres en els carrers del nucli de Castellar.

Passat aquest temps des d'ICV valorem que va ser mesura que considerem va ser perjudicial pels veïns del nostre municipi, doncs es tracta d'un pagament més (un impost) que han de pagar aquells i aquelles que volen aparcar en els carrers del centre, alhora que no ajuda a millorar la mobilitat en la nostre municipi. Suposa pagar per aparcar, quan abans era gratis; potencia la desigualtat ja que pagar aquest servei per a alguns es poc i molt per a uns altres; de nou els diners és l'única cosa que li importa al PSC. A més no soluciona el problema de l'aparcament per les nits creant un efecte frontera en els barris confrontants, que s'omplen de cotxes en horari comercial. Finalment fomenta l'ús del cotxe en el centre del poble i tiranitza a tots amb el seu horari. A més l'inici de servei de dels parquímetres no va contar amb cap estudi independent que avalés la seva utilitat, ni per a millorar la mobilitat en la zona ni per a potenciar el petit comerç. Aquesta aposta de parquímetres ha comportat que molts ciutadans hagin decidit en aquestes dates anar a a comprar a les grans superfícies, on l'aparcament és gratuït, i defugir de la zona blava de Castellar. També cal fer esment que des de la seva implantació l'equip de govern no ha fet cap estudi valorant el seu impacte, ni tampoc ha hagut cap reunió posterior a fi d'esbrinar l'opinió dels veïns d'ença la seva implantació

On van a parar els ingressos per zona blava?

Ens agradaria visualitzar que amb els ingressos que l'ajuntament recapta per zona blava, s'instauren zones alternatives d'aparcament lliures de pagament al nucli cosa que no succeïx, el que si em pogut observar és que aquells veïns que resideixen a la zona d'influència de la zona blava han tingut que optar per llogar una plaça d'aparcament amb imports de mitjana mensuals de 60 euros, motivats per la manca d'estacionament lliure en el nucli urbà, cosa que crea un greuge comparatiu amb d'altres zones de castellar on l'aparcament és gratuït i amb l'afegit que un alt nombre d'habitatges de nova construcció gaudeixen de parking.
Aquestes són les conseqüències d'una zona blava, la discriminació d'una part de la població pel simple fet de viure en una zona on l'ajuntament diu que s'ha de dinamitzar el comerç, i on finalment ho ha de pagar el ciutadà de a peu.

Els ecosocialistes ja avisem que la nostra opció es restaurar l'estacionament lliure a tota Castellar, i aquesta serà una aposta clara en el nostre programa electoral pel proper any, un element del nostre programa irrenunciable per arribar a futurs acords.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada