dissabte, 23 de gener del 2010

El PSC no va rebutjar un cementiri nuclear a Catalunya




El PSC es va abstenir l'11 de març de 2008 a la votació que es va realitzar al Parlament de Catalunya sobre una resolució que rebutjava la instal·lació d'un magatzem de residus nuclears a territori català. La resolució es va aprovar amb el vot favorable de CiU, ERC i ICV-EUiA.

En relació amb aquesta mateixa qüestió, i davant l'eventualitat que el magatzem pugui ser instal·lat a Ascó, les organitzacions Greenpeace i Ecologistes en Acció de Catalunya, han donat per fet que el ministeri d'Indústria i l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) tenen pactat que Ascó (Ribera d'Ebre) i Yebra (Guadalajara) seran les dues poblacions candidates a acollir el cementiri nuclear, que ha de rebre els residus radioactius de tot l'Estat. Greenpeace, Ecologistes en Acció i Tanquem les Nuclears han acusat el govern espanyol de "temptar" els alcaldes amb diners públics perquè els seus municipis s'ofereixin a acollir aquesta instal·lació. Es queixen que un consistori pot decidir ser-ne candidat sense tenir en compte l'opinió de la població, la dels pobles del seu entorn o la posició de la respectiva comunitat autònoma.

D'altra banda Joan Herrera, ha reclamat al Govern que es posicioni sobre la possible construcció del magatzem a Ascó. "Hi ha d'haver un pronunciament clar i contundent de totes les forces polítiques i del Govern", ha dit, i ha lamentat que "de moment, aquest pronunciament, no existeix".

Ha afegit que "el territori més nuclearitzat de l'Estat espanyol no pot ara recollir tots els residus radioactius de l'Estat. És una opció del passat, no de futur".

Davant d'aquest fet des de Castellar mostrem el nostre suport a la manifestació de rebuig al magatzem de residus nuclears convocada per aquest diumenge dia 24 a Ascó per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada