dijous, 21 de gener del 2010

Per la llibertat periodística


Els periodistes es presenten davant la societat com cercadors de la veritat. Ara bé, hi ha professionals que no ho tenen fàcil en una conjuntura laboral, on el seu cap és un regidor d’una opció política que tots coneixem, els actuals mitjans de comunicació locals s’han reduït a distribuir notes de premsa , a exposar opinions dels membres de l’equip de govern i a vendre grans quantitats accions de govern, vanagloriant l’acció dels socialistes a Castellar.

La incursió dels polítics en el periodisme partidista no és nou, ni és una sorpresa en el món actual, on la relació entre política i comunicació s’ha tornat per desgracia cada vegada més estreta. No obstant això, el que sí està en qüestió, almenys en el cas de Castellar, és la seva utilitat que aporti per al conjunt dels castellarencs i fins i tot per als propis actors.

Cal fer esment que els mitjans de comunicació s’han convertit en el canal més important destinades a favor d’un determinat projecte polític, no més cal observar d’obsessiva tenacitat de l’actual equip de govern d’esborrar del mapa qualsevol mitjà no afí als interessos del Sr. Ignasi i companya, (la Forja, 7 Dies Vallès, i l’Esportiu) . Els actual mitjans locals institucionalitzats s’ha convertit en productors i reproductors d’ideologia socialista, sí més no és una llàstima que la nostra Radio i aquest mal anomenat butlletí d’informació que si de desinformació municipal anomenat l’Actual, no deixen de ser els aparells ideològics de l’equip de govern. Els periodistes a nòmina d’aquesta corporació , s’han convertit en operadors voluntaris i involuntaris d’interessos del partit socialista i desenvolupen, en general, una sèrie de missatges que mereixerien més credibilitat per part de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada