dimecres, 23 de desembre del 2009

AQUESTES FESTES SÉ RESPONSABLE AMB EL MEDI AMBIENT


CONSELLS PER UN NADAL MÉS SOSTENIBLE A CASTELLAR

Les festes de Nadal a la nostra societat, són unes de les dates més assenyalades del calendari, uns dies de solidaritat, d’alegria i de celebració amb els amics i la família.

Però és cert també, que aquestes festes s’han convertit també en unes dates de consum incontrolat. La compra de menjar i beure, l’adquisició de regals per Nadal i Reis, l’increment de la despesa energètica en calefacció i il•luminació o la utilització d’elements ornamentals naturals, són totes elles, algunes situacions que ens poden fer oblidar el respecte pel nostre medi ambient.

És per aquest motiu que des de la secció local d’ICV volem recordar a la ciutadania de Castellar , que cadascú des del seu àmbit, pot aportar en aquestes dates el seu gra de sorra per a la protecció del medi ambient.

Tot seguit us presentem un seguit de suggeriments i consells per aconseguir-ho:

• No feu servir molsa per als pessebres, la molsa ofereix protecció al sòl del bosc i li confereix humitat. Feu servir sorra, serradures o escorça trinxada, o materials reciclables.

• No utilitzeu les clàssiques plantes ornamentals nadalenques com el vesc, el boix de grèvol, el galzeran que acompleixen funcions molt importants en els ecosistemes, us aconsellem que utilitzeu reproduccions artesanes de totes aquestes plantes.

• Adquiriu arbres de Nadal de vivers controlats i plantacions controlats i quan s’acabin les festes porteu el arbre a la deixalleria, en faran compost.

• Compreu la quantitat justa de menjar per aquestes festes, i si són productes frescos de producció local , i eviteu les vaixelles de plàstic d’un sol ús.

• Recicleu el paper i el cartó dels embolcalls dels regals,així com el vidre de les ampolles.

• Feu regals no materials, entrades al cinema, concerts de música, activitats d’esports, dinars o sopars a restaurants a fi d’evitar que no consumim recursos naturals.

• Eviteu els embolcalls innecessaris.

• Feu servir felicitats electròniques així evitarem una despesa important de paper.

• Tingueu en compte els materials de les joguines eviteu tots aquells fets amb PVC i opteu per joguines fetes amb materials naturals i renovables i recordeu que no és bo que els nens rebin totes les joguines que demanen a fi que s’acostumin a controlar els seus hàbits de consum.

• Estalvieu energia, adeqüeu la calefacció a les necessitats reals, utilitzeu piles recarregables en les joguines i els aparells electrònics, i en els supòsit que feu adquisició d’algun electrodomèstic que siguin d’alta eficiència energètica.

Desitgem un bon Nadal també al medi ambient.

Bones Festes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada