diumenge, 13 de desembre del 2009

STOP canvi climàtic també a Castellar


Les grans ciutats s'han convertit en espais que no cessen de créixer en complexitat i en les quals la mobilitat personal s'ha convertit en una necessitat fonamental per a desenvolupar activitats laborals, comercials o d'oci. El ràpid desenvolupament de la mobilitat basada en el petroli ha comportat unes servituds cada vegada més rellevants:

Aproximadament el 80% de la contaminació urbana i el 35% de la total és causada pel transport. La pol·lució del tràfic mata tres vegades més que els accidents. En la societat actual hi ha cada vegada una major consciència de la necessitat d'aconseguir una Mobilitat Sostenible.

Les autoritats públiques i entitats privades estan portant a terme iniciatives, algunes encara embrionàries, que intenten avançar en el concepte de mobilitat sostenible. Proliferació de vehicles amb baixa emissió de substàncies contaminants.Limitació del tràfic de vehicles privats contaminants, Taxes i impostos sobre els vehicles més contaminants o subvencions a l'adquisició de vehicles ecològics. La tecnologia elèctrica és, sens dubte, una alternativa idònia per a contribuir a la millora de la qualitat de vida en les ciutats. Actualment ja existeixen vehicles elèctrics que permeten l'ús quotidià dels ciutadans sense necessitat de perdre prestacions (autonomies de més de 100 km/dia i amb velocitats de fins a més de 100 km/hora).

Ens hagués agradat que des del 2007 aquest l'equip de govern del PSC, dirigit per l'alcalde, Ignasi Giménez , hagués introduït aquest compromís com part essencial de la gestió municipal, i donar un pas endavant enfront del Canvi Climàtic.

Si aquest equip de govern s'omple la boca d'ésser impulsors per reduïr les emissions de CO2 a l'atmosfera, s'ha d'arribar a també a la flota de vehicles municipals. El perque no es fa? Potser simplement s'intenta donar una imatge falsa a la ciutadania, quan a casa no es fan els deures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada