dimecres, 23 de desembre del 2009

El PSC i la Tauromàquia, quins pocs escrupuls....


Que el PSC és PSOE no és només una qüestió política, sinó també cultural. David Pérez, un dels diputats del PSC al Parlament de Catalunya, es va desenmarcar assistint al Fòrum Mundial de la Cultura Taurina, que es va celebrar a l'arxipèlag de les Açores el passat mes de gener, on va arribar a titllar els antitaurins d''inquisidors', assegurant que 'no són moralment superiors als aficionats a la tauromàquia'.

Programa del Fórum Mundial de la Cultura Taurina

Jueves, 29 de enero
09:30 horas: SESIÓN DE APERTURA. Inauguración Congreso. Tertulia, Gobierno Regional de Azores y otras personalidades.

10:00 horas: Conferencia Álvaro Monjardino (Portugal): "La Evolución de la Tauromaquia en Las Azores - su contexto jurídico".

10:45: Descanso café

11:00 horas: Mesa redonda: "Política y Toros".
- Moita Flores (Portugal). Alcalde de Santarém (Portugal)
- Luis de Grandes (eurodiputado Partido Popular de España, miembro de la Mesa del Toro).
- David Pérez Ibáñez (España). Diputado socialista del Parlamento de Cataluña
- Bernadette Vergnaud (eurodiputada Partido Socialista de Francia).
- Pedro Guerreiro (eurodiputado Partido Comunista Portugal).
- Javier Marqués López (senador del Partido Popular España)
- Andrés Sánchez Magro (Moderador) (España). Magistrado.


A més, el diputat segueix posant en dubte que el que es planteja sigui estrictament la prohibició de les corregudes de toros: "És evident que damunt de la taula hi ha un debat identitari, basta veure el que posaven els cartells de les JERC quan es parlava de la prohibició o la majoria d'acudits sobre toros en els periòdics catalans, en els quals sempre apareix la bandera espanyola i mai la catalana. Hi ha un debat identitario, es vulgui veure o no".

Sense dubte aquest senyor és un il·luminat sociolisto, no es pot ser tant demàgoc, li farè saber a aquest senyor defensor de la crueltat que aquesta ILP no es cap iniciativa identitària sinò contra el patiment dels toros.
Des del punt de vista de la definició de tauromaquia, podem concloure que per descomptat els toros sofreixen durant espectacles taurins, un espectacle on el toro s'estresa, s'esgota, fereix i/o mata per a entreteniment, celebració o esport. L'estrès, l'esgotament, les ferides i la mort són totes causes de sofriment i tots els mamífers tracten d'evitar-los quan poden.Vostè no ho faria senyor diputat?

Les places de toros són de fet ruedos (o 'cercles') perquè el toro no pugui trobar un cantó on protegir-se contra els atacs. També són circulars perquè el toro, després d'un parell de voltes, no pugui identificar on està l'entrada i intenti escapar per on va sortir. No obstant això, en la desesperació, de vegades els animals intenten, i de vegades amb èxit, saltar per sobre de les taules per a escapar-se. En aquests casos es veu com és bastant difícil convèncer al toro perquè torni al cercle (provant així que reconeixen que en el "ruedo" és on està la situació adversa que han d'evitar), i solament tornen quan se'ls força amb dolor.

Els toros en corrides de toros responen, per tant, com si ells no tinguessin cap opció a més d'envestir, ja que totes les rutes d'escapament han estat tallades i camuflades, i ells ja estan ferits, el que provoca aquest comportament com últim recurs. El seu esgotament ja no els permet escollir la fugida com la resposta més efectiva, i el dolor desperta el seu instint de defensar-se.
En altres paraules, l'envestida del toro no hauria de ser interpretada com un atac sinó com una manera d'apartar als atacants (una forma de defensa), per a evitar la situació adversa. En conseqüència, les envestides dels toros en una plaça són en si mateixes altre exemple d'indicador comportamental de sofriment. A més de l'estrès, l'esgotament i les ferides causades per les armes, el toro finalment afronta l'espasa del matador, que, més sovint que no, infligeix ferides internes terribles al toro que roman viu per un temps considerable. Llavors és quan podem veure diverses expressions facials que qualsevol, etóleg o no, pot interpretar fàcilment com indicadors de sofriment sever.

Ara que aquest il·luminat ens parli de debat identitari, quina poca vergonya tenen algunes persones.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada