dimarts, 15 de desembre del 2009

Pandèmia de Dissonància Cognitiva


Pot ser que els polítics espanyols no estiguin entre els millor pagats de la Unió Europea, però alguns, com Leire Pajín, s'han instal·lat en el olimpo salarial a força d'acumular nòmines. La número tres del PSOE, que al seu sou com secretària d'Organització del partit suma també el d'exsecretària d'Estat de Cooperació Internacional, està a punt de cobrar una tercera remuneració: la de senadora per la Comunitat Valenciana. En total, Pajín, de 32 anys, s'embutxacarà prop de 20.000 euros mensuals, més de 3,3 milions de les antigues pessetes.

La dirigent socialista va ser nomenada en 2004 secretària d'Estat de Cooperació Internacional, a les ordres de Miguel Ángel Moratinos, en el primer Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. El passat mes de juliol, durant el 37º Congrés Federal del PSOE, Zapatero la va elevar a l'altar de la Secretaria d'Organització del partit en substitució de José Blanco, que va ser ascendit a sotssecretari general. Pajín va abandonar llavors el Ministeri d'Afers exteriors per a bolcar-se de ple en l'aparell socialista, però des de llavors cobra el 80% del seu sou de secretària d'Estat.
Pajín es beneficia, d'aquesta forma, d'una llei aprovada en 1980 per a blindar econòmicament als ministres i presidents d'òrgans constitucionals (Congrés, Senat, Tribunal Constitucional, Consell d'Estat...) quan abandonen el càrrec. Durant els dos anys posteriors al seu cessament, aquests ex alts càrrecs tenen dret a percebre el 80% del seu salari en concepte d'indemnització.
En total, la dirigent socialista s'embutxacarà mensualment uns 20.000 euros per la seva condició d'exsecretària d'Estat, senadora i secretària d'Organització del PSOE. Convé recordar que aquest últim salari, malgrat que ho abona Ferraz, procedeix en la seva major part de fons públics, ja que el finançament dels partits polítics depèn, fonamentalment, de les arques de l'Estat. La futura senadora per la Comunitat Valenciana, malgrat que té la seva residència a Madrid, cobrarà els 1.823 euros mensuals en concepte de despeses de manutenció i allotjament que, en teoria, estan reservats per als senadors de circumscripcions electorals distintes a la de Madrid. En el cas de Pajín, aquestes despeses -que estan exempts de tributació- no es corresponen amb la realitat, ja que viu en la capital d'Espanya, pel que només hauria de percebre 870 euros mensuals.

Aquesta és la mateixa senyora que canta la internacional puny en alt en un Congrés de l'UGT, aquest si més no és un altre exemple de la pandèmia de Dissonància Cognitiva que pateixen els dirigents del PSOE-PSC-PSPV-PSM-PSetc.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada