dilluns, 14 de desembre del 2009

Dissonància cognitiva del PSC al 13D


Seria llarg d’explicar, encara molta gent no ha entès que el PSC actual prové del PSOE, i per quedar bé s’esforcen una i altra vegada en voler ser catalanistes i tenir certs referents a Espanya, òbviament quan se’ls retreu totes les agressions fiscals que patim dia rere, o la incertesa del futur del nostre estatut per part d'un Tribunal Constitucional mancat de legitimació per pronunciar-se, , la seva resposta és; o no voler escoltar (molt típic, no mantenen l’atenció) o aquesta evidència els provoca un malestar intern anomenat “dissonància cognitiva”.

El concepte de dissonància cognitiva, en Psicologia, fa referència a la tensió o disharmonia interna del sistema d’idees, creences, emocions i actituds que percep una persona al mantenir al mateix temps dos pensaments que estan en conflicte, o per un comportament que entra en conflicte amb les seves creences. És a dir, el terme es refereix a la percepció d’incompatibilitat de dos cognicions simultànies.
El concepte va ser formulat per primera vegada en 1957 pel psicòleg nord-americà, d’origen rus, Leon Festinger en la seva obra A theory of cognitive dissonance. La teoria de Festinger planteja que al produir-se aquesta incongruència o dissonància de manera molt apreciable, la persona es veu automàticament motivada per esforçar-se a generar idees i creences noves per reduir la tensió fins a aconseguir que el conjunt de les seves idees i actituds encaixin dintre seu, constituint una certa coherència interna.
Els ecosicialistes hem expresat el respecte per las consultes soberanistes , si bé és cert que a Catalunya també hi ha uns altres "sentiments identitaris".El que s'ha de destacar és que tot exercici democràtic és positiu i demanem la seva legitimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada