dissabte, 6 de febrer del 2010

Externalitzacions=Polítiques de dretes


Aquest equip de govern anomenat d’esquerres segueixen amb la dinàmica d'exercicis anteriors, consistent en l'augment de la externalizació de serveis municipals, ara ens toca la gestió de nou Centre Cívic. En lloc de dedicar-se a la generació d'ocupació pública, d’un municipi com Castellar on ja rondem els quasi 2000 aturats , aquesta aposta socialista es traduirà en un servei públic de "pitjor qualitat", ocupació en precari de qui els presten i un servei deficient als ciutadans que els utilitzen que comporta, en moltes ocasions, l'augment de taxes.

Externalitzar aquest servei suposarà, a mitjà i llarg termini, "un encariment" del mateix, que deixa de ser públics per a convertir-se en "un negoci de particulars", amb la conseqüència de l'enriquiment dels concessionaris, perquè aquesta gent que diu que accedeix a la gestió d’aquest Centre Cívic i/o de Coneixement, per treballar per fer de Castellar una ciutat innovadora i referent a Catalunya, demanant la complicitat de la ciutadania, aquests que diuen això, venen a obtenir beneficis, en cas contrari la gestió d’aquest espai el duria una ONG i aquest no és el cas.

La privatització de béns i serveis bàsics es realitza abaratint costos, a costa de la qualitat dels serveis, amb la precarizació de l'ocupació i reduint tot anàlisi als termes economicistes de benefici, eficàcia, rendibilitat i competitivitat (liberalisme radical).

Els nostres polítics (d'esquerres, diuen) estan sotmetent-se o lliurant-se al corrent de privatitzar i externalitzar els recursos públics. Els nostres polítics d'esquerres després de fracassar en la gestió del públic (vegi's el deute de la localitat) estableixen lligams amb els interessos privats contribuint al desmantellament dels recursos públics i a la precarización de l'ocupació i dels serveis que s'oferixen a la ciutadania.

I dic jo que? encara sort que el Sr. Alcalde i la majoria de regidors són socialistes amb carnet i d’altres segons algun regidor de l’quip de govern no: és tot un consol! L’'educació o els serveis socials, per exemple, no poden privatitzar-se sense cometre un atemptat als drets humans fonamentals i sense trencar les regles del joc establertes en la Constitució de 1978. Quin tipus d'esquerra és aquesta? No crec que tinguin més ideologia que la de perpetuar-se en el poder a qualsevol preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada