divendres, 12 de febrer del 2010

ICV dubta de la capacitat de l’adjudicatària del complex Puigverd per fer front a les inversions necessàries


http://www.iniciativa.cat/castellarvalles/news/24419

Arran de l'adjudicació de la gestió del complex esportiu Puigverd a l'empresa Sige 2005 S.L, i el recent relleu de la gestió que s'ha produït aquest setmana passada, a l'antiga adjudicatària l'empresa UBAE, els ecosocialistes han esbrinat que un conseller delegat d'aquesta empresa i juntament amb un altre de l'empresa Servigest Esportiu, S.L són administradors únics de l'empresa Sport Aqua Polinyà actuals concessionaris de les instal·lacions esportives de Polinyà.

Segons informació de la Seguretat Social Sport Aqua Polinyà S.L. és deutora de la seguretat social dels mesos de març i abril del 2009 per un import de 26.062.60 € deute que esta en període d'executiva i en el cas de no pagar serà objecte d' embargament.

Des d'ICV ens preguntem " com es gestionarà Sige 2005 per part dels seus administradors si no són capaços de gestionar correctament les instal·lacions de Polinyà essent deutores de la Seguretat Social? així mateix des d'ICV tenim seriosos dubtes que l'esmentada empresa pugui portar a terme els seus compromisos d'inversions"

Es per preocupar-se i molt seriosament que Sige 2005 pugui fer les inversions de 2.855.000 € ( 475.032.030 ptes) durant l'any 2010 , 23'27 vegades superiors al seu actiu el qual és de 122.712'22 € ( 20.417.595 ptes) i un capital social de 3.010 € ( 500.000 ptes ) i amb pèrdues l'últim exercici segons informació que consta en el registre mercantil.

Aquestes inversions hauran de fer-se obligatòriament mitjançant un préstec.Ens preguntem, en bona lògica, quin banc donarà aquest préstec a una empresa que presenta aquest números? empreses molt més sanejades i solvents ho tenen molt més difícil o ni tant sols ho han aconseguit....., això sí si l'Ajuntament avala.... i per tant assumeix el risc, cosa que esperem que no succeeixi.

Cal recordar que els compromisos anuals adquirits per Sige 2005 s.L, són de 144.700€ per fer front al fons de manteniment i reinversió i els 100.000 € també anuals per pagar els consums que fins ara es feia càrrec l'ajuntament, i tot això amb l'afegit de gestionar les noves instal·lacions esportives de l'Airesol -D ... totes aquestes despeses les tindrà que assumir una empresa que, ara per ara, presenta pèrdues .

Si es fa un petit raonament, es fàcil deduir que, per fer front aquesta despesa e inversions calen quatre coses : explotar els treballadors i baixar la qualitat del servei amb l'objectiu de reduir despeses , aconseguir l'aval de l'ajuntament per fer front a les inversions, així com incrementar les quotes als socis, cosa que repercutiria en que tota la ciutadania assumís un risc que precisament en una situació de crisis és un desgavell..

Dani Martínez responsable de comunicació d'ICV manifesta que "amb aquests pocs números podem veure que l'equip de govern, amb tots els seus regidors ben preparats , no han estat capaços de fer una petita consulta al registre mercantil, o al menys dubtar que l'empresa Sige 2005 pugui portar a terme els compromisos adquirits, són les ànsies d'externalitzar els serveis públics que porta a convocar concursos restringits"

D'altra banda la responsable d'ICV a Castellar Eva Clariana manifesta que "les externalitzacions s'han tornat una pràctica habitual de l'Equip de Govern de Castellar, posant en mans privades els serveis públics, i reclama al l'equip de govern que si el que vol el PSC es externalitzar, cosa a la que ens oposem totalment, cal ser més seriosos i analitzar molt bé, en quines mans posem els nostres serveis públics per que desprès no ens trobem rescata'n concessions i que resulti que ens costi tot molt més car".

ICV Castellar del Vallès, 10 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada