dimecres, 24 de febrer del 2010

l'Ajuntament ara fa caixa amb els comerços locals


Per que l'ajuntament dirigit pel partit Socialista ha iniciat una campanya al costat dels comerciants per a regalar tiquets de zona blava?

Els motius que exposen són dos: donar suport i afavorir el comerç local, així com mitigar el paper dissuasori de la zona blava en els possibles clients. És increïble la cara que li tiren al tema. Qui a hores d'ara es creu que volen afavorir el comerç local?

Els socialistes que governen el nostre municipi van implantar la zona blava, amb arguments com que afavoreix la rotació de vehicles i així sempre es pot aparcar en les zones comercials. Se'ls ha oblidat que també té l'efecte contrari en el consumidor? Els comerços locals han de lluitar amb les mitjanes s superfícies del municipi que tenen molt lloc on aparcar i per a complicar-lo més, gratis. La incoherència dels socialistes de Castellar és absoluta, primer posen Zona Blava perquè el comerç funcioni millor i després donen tiquets per a no pagar la Zona Blava i així els ciutadans acudeixin als comerços locals. Això sí, els establiments comerciants i de serveis associats a l'ACC hauran d'adquirir aquests tiquets a un preu de 30 cèntims d'euro la unitat. El que no veiem clar és on van a parar els ingressos per la concessió de la zona blava uns 80.000 euros directes i quasi el doble indirectament en sancions per estacionament sense possar tiquet o per temps exhaurit, en dita zona azul, no haurien de servir per fomentar el comerç local?. Els ecosocialistes creiem que s'esta utilitzant al petit comerç per tornar a fer calaix, dons no entenem com amb els ingressos que ingressa l'ajuntament per la zona blava, no es lliura gratuïtament als comerciant tant associats com no associats aquests tiquets.

Aparcament soterrat.

Una altra questió que trobem reprovable es els cost mensual de 34,80 euros que cobrarà l'ajuntament als associats per estacionar el seu vehicle a l'aparcament soterrat, una altra mesura per rentabilitzar un estacionament mancat d'utilitat. Si el que és vol es afavorir a tots els petits comerços, treballadors/es afectats per la zona blava imposada per l'equip de govern creiem que s'hagués tingut que optar per una sistema de targes identificatives dels vehicles dels comerciants, amb exempció total de pagament.

Des d'ICV creiem que aquest conveni no deixa d'ésser un conveni absurd i que no tindrà ressò en el comerç associat, amb uns interessos no gaires clars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada