dissabte, 20 de març del 2010

Ànecs amb incontinència urinària?


L’empresa Aquanea obre a Castellar

L’alcalde de la vila Ignasi Giménez, i el regidor de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, van visitar dilluns les instal·lacions d’Aquanea. Es tracta d’una empresa especialitzada en tècniques de bioenginyeria aplicades al paisatge i que s’ha instal·lat recentment a la vila. Aquanea ofereix coneixements tècnics en l’àmbit del control de l’erosió, la restauració de rius, l’estabilització de talussos.

Avui llegint aquest noticia en el nostre butlleti de desinformació “l’Actual”, podríem pensar que per una vegada el nostre Alcalde dona suport a les noves empreses que s’instal·len al nostre municipi, però rebuscant en els nostres arxius hi han coses que no es quadren.

En primer lloc l’Empresa que visita el nostre Alcalde ja va tenir seu a Castellar exactament al Carrer Puig de la Creu, 46, abans de marxar a Crta. Sabadell a Matadeperra , S.4 al municipi de Terrassa. Aquesta mateixa empresa va ser la que va executar el maig de 2006 la millora paisatgística de la bassa de la Plaça Catalunya llavors aquella empresa va utilitzar Fiber rollTM vegetat i Plant palletTM, per tal de millorar la instal·lació de la bassa, per fer-ho es van utilitzar sacs tipus DeltalokTM. Amb els sacs que va instal·lar aquesta empresa en un principi s’aconseguia que les plantes no quedessin submergides i al mateix temps augmentem la superfície sobre la qual la planta podia arrelar i desenvolupar-se.

Amb aquesta iniciativa la plaça passava de tenir una bassa molt artificial i sense cap tipus d’hàbitat, de marges de formigó i parets rectilínies a ser una bassa de qualitat paisatgística i amb una riquesa florística destacable. Cosa que com podem visualitzar va ser tot un desencert i no per culpa del projecte sinó per la desídia vers el seu manteniment , ja que em retornat als marges de formigó i a tenir una bassa sense cap tipus d’hàbitat.

Quatre anys després de la inversió feta per la nostra corporació, ja no queda ni rastre, sent aquest govern qui va prendre la decisió de tornar la bassa al seu estat original. En aquest cas no dubtem de la qualificació de l’empresa per desenvolupar la implantació del projecte i la seva elaboració, el que ens sorprèn es que l’àrea encarregada del manteniment d’aquesta instal·lació que va desenvolupar aquesta empresa no tingues en consideració el seu manteniment i acabés al cap de 4 anys en un no res.
Ens agradaria buscar responsables i crec que el tenim, el mateix que visita amb el nostre alcalde la nova empresa, el regidor Aleix Canalis regidor de Medi Ambient (segons fa esment el cartipàs municipal), creiem tindria que explicar com pot donar la benvinguda a una empresa que va desenvolupar un projecte de millora qualitativa de la bassa de la Plaça Catalunya i que ell ha sigut el responsable de la seva degradació. M’imagino la cara que se’ls deu haver quedat a la gerent d’aquesta empresa en retornar a Castellar i veure en que ha quedat la seva tasca per recuperar la bassa, en un no rés. Per cert quines explicacions en deu haver donat el nostre Alcalde, “ excés d’incontinència orinaria dels ànecs, provocant la mort de la vegetació “. Que no es coneixedor el nostre equip de govern que tota inversió no ha de ser un simple foto el dia de la seva inauguració, sinó que el fa ser un bon gestor és la conservació de totes les inversions?, aquest és un bon exemple d’ineficàcia a l’hora de treballar pels interessos de la ciutadania, fa poc veiem al nostre butlletí com el PSC es vanagloriava de la reinaguració de la mateixa plaça, a tirant d’hemeroteca veiem que tot va ser una cortina de fum.
Instem al nostre equip de govern visualitzi d’altres espais similars a la comarca, Sabadell o Sant Quirze i prenguin nota de com s’ha de mantenir uns espai públic per tal del gaudiment de tota la població, d’un espai que ara per ara és un terral amb arbres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada