dimecres, 10 de març del 2010

L'espiral del silenci o l'últim recurs d'un mal govern


El passat 21 de setembre de 2009 els ecosocialistes vàrem trametre mitjançant entrada a registre a l’ajuntament queixa sobre els espais que destina el nostre plural mitjà de comunicació local en l’apartat Opinió i que a data d’avui encara espera resposta.

Fem transcripció entrada a registre núm. 2009/11576de data 21 de setembre de 2009 a l'atenció del consell de comunicació de l'ajuntament de Castellar;

Exposa:
Aquesta secció local va rebre mitjançant correu electrònic el passat dia 28 d'agost el següent correu:

"Bon dia a tots i a totes,

Passat el període de vacances, tornem a la càrrega. Us recordo que esperem els vostres articles pel pròxim setmanari que sortirà publicat el 4 de setembre.
Com ja heu observat al llarg de les darreres setmanes, la secció d'opinió ha experimentat alguns canvis. A la part dels articles, l'espai s'ha vist reduït per poder insertar una mitja plana de publicitat i així esponjar la resta de seccions. Per tant, en aquest espai només s'hi ubicaran els articles dels partits amb representació al ple de l'Ajuntament.
La resta d'escrits de partits que no tinguin representació, plataformes o institucions s'ubicaran a la secció de la bústia amb un màxim de 15 línies per carta.
Gràcies a tots/es per la vostra col·laboració,
L'Actual "

En primer lloc fer esment mitjançant documentació que s'adjunta que aquest nou criteri ja es va dur a terme el l'edició del 24 de juliol al 30 de juliol de 2009, on per sorpresa ni previ avís varem veure com la nostra nota passava sense previ avís a la secció "Bústia".
D'altra banda creiem que aquest nou criteri d'inserció de notes en la secció d'opinió, només afecta a la nostra formació política amb una intencionalitat clara de fer menys visible a la nostra formació amb una acotació en l'extensió màxima dels l'escrits de 15 línies .
Un altra fet a tenir en consideració per aquest Consell ha d'ésser el fet que el correu en que es fa esment explícitament que en la secció Opinió només es publicaran els articles dels partits amb representació al ple de l'ajuntament, va directament adreçat a la nostra formació, única formació que ara per ara tramet escrits a aquest mitjà, i que actualment no disposa de representació al ple de l'ajuntament.
El que ens sobte més és d'incompliment d'aquests nous criteris d'inserció per part de la redacció de l'Actual, en edició del passat dia 18 de setembre, la nostra sorpresa és trobar una nota a l'apartat Opinió del Senyor Antonio Castillo que no signa sota cap formació política aquest escrit i que no ens consta en el seu escrit actuï en representació de cap formació política, i sí ens sembla en representació d'una entitat municipal.
També volem manifestar la incongruència inserir les cartes amb il·lustració adjunta de Marta Busquets el 4 de Setembre i de Rita Huybens el dia 18 de setembre sense complir els criteris abans esmentats, ja que tampoc son persones que representin o que signin com a representants de cap formació política amb representació al ple de l'ajuntament.
És per aquest motiu i donat que entre les competències del Consell de Comunicació té les competències de vetllar per la neutralitat, pluralitat i objectivitat i transparència de les informacions dels mitjans públics municipals i pel respecte als drets i les llibertats, llibertat que criem queda coartada per aquesta instrucció mitjançant correu electrònic de la redacció de l'Actual i que afecta directament a la nostra formació que representa el a sota signant,
Demana
Que el Consell de Comunicació quedi assabentat d'aquest nou criteri que vulnera i coarta la nostra llibertat d'expressió així com d'incompliment reiteratiu en els números posteriors d'aquesta instrucció per la mateixa redacció de l'Actual.
D'altra banda sol·licitem còpia de l'acta de la propera reunió on es doni resolució a aquesta queixa, queixa que serà tramesa al Síndic de Greuges en la mateixa línia.

Som coneixedors que el passat mes de febrer es va convocar el Consell de Comunicació i segons em pogut observar per repliques i contrarèpliques els participants en el debat es van embrancar en la definició de les seves ideologies. Obviant una demanda que volia fos tractada en aquest Consell de Comunicació, i que encara espera resposta. És aleshores quan reflexiono i d’ençà de tot el que està passant puc manifestar que hi ha socialistes que em semblen molt indefinits, que diuen ser d’esquerres , o sembla ser que ho diu un carnet expedit des del carrer Nicaragua , però ho és sota pagament de quota , ja que les coses que fan (en aquest no han fet )a mi no em semblen de socialista, això d’obviar una demanda d’un partit com el nostre, que malgrat ara per ara no té representació al municipi, arreplega el sentiment de molts votants que van confiar en nosaltres i d’altres que s’afegiran al nostre projecte, és del tot menyspreable.
Això em fa pensar amb els socialistes Castellarencs i em quedo pensant en com li estan sortint de malament les coses a l’Ignasi. Ell que està destinant milers i milers d’euros al que anomena “comunicació” però que en realitat estant dirigits a que la gent tingui una determinada imatge del seu equip de desgovern, però ni així s’està sortint. Cada dia hi ha més ciutadans de Castellar que tenen clar que el socialisme i el PSC és una cosa, i una altra cosa molt diferent el que fa el nostre alcalde.
Ha arribat un moment, haig d’admetre-ho, que no sóc capaç de saber fins on arriba el seu nivell de consciència i capacitat d’anàlisi objectiu de la realitat, d’aquest desgovern Socialista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada