dijous, 11 de març del 2010

Visca les externalitzacions!!!!!!!


Dones i homes de la neteja van passar el dia 7 de març la nit a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar millores laborals. Una vintena de membres d’aquest col·lectiu, que és majoritàriament femení, va fer nit davant el palau Generalitat. Denuncien que cobren de mitjana uns 750 euros al mes. Això en el cas que aconsegueixin que els contractin per vuit hores. La majoria han de treballar a diverses empreses per poder arribar a aquest sou, i això els fa molt difícil compatibilitzar feina i família.

Fent trasllat a casa nostra, la nostra corporació amb els socialistes al capdavant van adjudicar la neteja dels edificis públics i les escoles a l’empresa Clece, un per un import de 592.027 euros a l'any.

L'empresa Clece SA és una empresa nacional. Des de fa uns anys està guanyant molts concursos de l'administració pública entre elles la nostra . Guanyar aquests concursos els està suposant uns beneficis de milers de milions d'euros, ja que quan es concedeixen les contractes no es pregunta a l'empresari quant destinarà als beneficis i quant al treballador, es limiten a agafar la millor oferta. Aquesta empresa és una de les quals pitjors contractes tenen per als seus treballadors. Contractes precaris, temporals que es fan interminables, cada mes hi ha errors en les nòmines, les hores extres es paguen a 5 euros el que després de llevar-li el 14 % d'IRPF es converteixen en regalets que li fan a l'empresa, encara que en el conveni aquest que ells nomenen tant, marca que les hores extres s'han de pagar a 13 euros. El personal que hi ha destinat per a cada centre en els quals netegen és insuficient, per tant tenen una sobre càrrega de treball que no està d'acord amb el salari. Els dies personals no es cobreixen.. Han de suplir amb el seu treball i el de la companya absent. Moltes es queixen que no poden fer els fons en condicions, però és igual, perquè aquí el que preval és que sembli que els centres estan nets.
Ja hem tingut coneixement de queixes d’aquestes treballadores, i del trasllat de les seves reivindicacions davant del nostre batlle, els qual les obsequia amb una palmadeta a l’esquena, fent omissió de la seva corresponsabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada