dilluns, 8 de març del 2010

On anirem a recarregar?


Es recarrega a la nit, com un telèfon mòbil, tot just gasta 1,5 euros per cada 100 quilòmetres, no surt fum del tub d'escapament i el seu conductor es lliura de la vibració i els sorolls dels motors actuals. Els cotxes elèctrics no són ciència ficció: arribaran A Europa l'any que ve. Però el que falta, precisament, és tota una xarxa d'endolls i pals elèctrics que proporcionin autonomia als vehicles. En les cases, en les empreses, en els carrers.

Amb el cotxe elèctric es guanyarà en eficiència i sostenibilitat. En eficiència, perquè aquests nous vehicles rendeixen al 80% o 90%, mentre que l'eficàcia d'un motor de combustió se situa entorn del 20%. D'altra banda, l'energia total consumida pels vehicles prové en el 98% de productes derivats del petroli, pel que l'estalvi real anirà en funció de la procedència de l'electricitat que, segons els experts, podria ser renovable en major mesura. Estem segurs que el parc automobilístic elèctric contribuirà a absorbir la producció energètica renovable que actualment no encaixa en el sistema. Crear-lo no és tant un repte com una oportunitat perquè, com líders internacionals d'energies renovables, puguem facilitar l'operativitat del sistema".

A Castellar ja hem sol·licitat al nostre Alcalde una infraestructura pública de recàrrega al municipi. Amb aquesta missiva volem obrir un debat a totes les forces vives del nostre municipi a fi que tinguin en consideració la nostra demanda, que obre les portes a un municipi amb una major consciència sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada