dilluns, 15 de març del 2010

Bufetada a la independència informativa


De tots és sabut que el govern d'Entesa (o segona edició del tripartit) va ser possible gràcies als bons resultats de la coalició ICV-EUiA que, de fet, va ser l'única formació que va pujar en vots (C's al marge). Des d'aquell moment la nostra coalició ha estat objecte de tot tipus d'atacs des de la trinxera política i mediàtica de la dreta. No és casual. per tant, l'allau que li està caient a la nostra coalició des de les passades eleccions catalanes (amb l'incendi d'Horta , i com a últim exponent les nevades de la setmana pasada).

El Grup Godo amb La Vanguardia com a exponent ha sigut aquest set anys l'oasis que ha mantingut viu a CIU en la seva travessia pel dessert. Què se n’ha fet, d’aquell diari conservador, prudent, sempre amb tendència a l’oficialisme, a congeniar amb qui manava fos qui fos, que es deia La Vanguardia? El rotatiu editat pel comte de Godó està desconegut: d’un quant temps ençà ha pres una deriva informativa ben allunyada d’aquell rotatiu ponderat que amenitzava els esmorzars de les bones famílies de Barcelona.
Des de l’ascensió de José Antich a la direcció del diari l’any 2000 –coincidint amb les eleccions que van donar la majoria absoluta a José María Aznar– La Vanguardia ha emprès una senda molt marcada de suport a CiU i al PP, i a la col·laboració entre ambdós partits que llavors governaven a Catalunya i a l’Estat. Però la truita es va girar amb l’arribada del primer tripartit d’esquerres a la Generalitat el 2003 i la victòria electoral del PSOE l’any següent. Llavors, el rotatiu del carrer de Pelai –que encara hi era– va esdevenir, potser per primer cop en els seus més de 100 anys d’història, un diari d’oposició.

La Vanguardia continua passant el ribot incansablement per desgastar a ICV. I aquí, s’aprofita tot: si el conseller Saura no actua, és la prova fefaent que és inoperant, i si actua, resulta que no tocava.

Ara tenim nova enquesta cuinada per la Vanguardia, una enquesta que demostra que Iniciativa per Catalunya Verds seria la força del Govern que perdrà menys vots i segurament mantindria els mateixos escons (12). Això em demostra que la gent es intel·ligent i que sap separar la intencionalitat del grup Godo, per tal desprestigiar en qualsevol tema als ecosocialistes. De totes maneres en veurem de més grosses a partir d’ara, el que no sap La Vanguardia és que la gent sap separar el gra de la palla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada