dilluns, 22 de març del 2010

Una bona herència... Gràcies Toni


TONI MORRAL I JOSÉ LUIS RODRÍGUEZ ZAPATERO COL·LOQUEN LA PRIMERA PEDRA DEL SINCROTRÓ
En la seva intervenció, el President del Govern, va assegurar que amb la construcció del sincrotró Cerdanyola esdevindrà "la capital de la la innovació".
Dijous 27 de juliol de 2006 se celebrava l'acte de col·locació de la primera pedra del Sincrotró que se situarà a la Plana del Castell.

L'acte va comptar amb destacades personalitats polítiques. L'alcalde, Toni Morral, va estar acompanyat del President del Govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, del President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall i de diversos ministres i consellers.

Per Morral, amb l'impuls definitiu del Sincrotró "Cerdanyola dóna un pas rellevant que la converteix en una de les polaritats més importants de l'economia del coneixement de Catalunya i de la resta de l'Estat". Morral va assegurar que "mirem cap el futur amb l'ambició de convertir aquesta ciutat en un nus de referència per a les oportunitats en el camp de la innovació".

Per a no perdre les oportunitats que una instal·lació com aquesta comporta, Morral va convidar els representants de totes les institucions presents a "asseure'ns i consolidar un espai institucional, conjunt, innovador i dinàmic per a poder atraure talent, iniciatives d'investigació i innovació".

Per l'alcalde, Cerdanyola serà "la ciutat de la innovació". "Una ciutat que no neix avui, però que ara té una fita important en la seva trajectòria amb l'impuls del Laboratori de Llum Sincrotró".

Per la seva banda, el President del Govern Central, José Luis Rodríguez Zapatero, va firmar afirma que el Sincrotró serà la punta de llança del salt qualitatiu que "situï Espanya en la primera divisió dels països europeus en Investigació més Desenvolupament (I+D)" i en l'avantguarda de l'ús d'aquest tipus d'instal·lacions al costat de països com Suïssa, el Regne Unit i França. El President del Govern va destacar que el Sincrotró donarà servei a 160 grups d'investigació amb més de 1.000 científics dedicats de les més diverses àrees científiques (Biologia i biotecnologia -diagnòstics mèdics, estudi de virus, tècniques terapèutiques...-, matèria condensada -estudi de cristalls líquids, estudi de llums per exhibició de dades en pantalla...-, ciència de superfície -estudi de semiconductors, acer o micropartícules-) i diferents aplicacions industrials com en microelectrònica -disseny de circuits-, micromecànica -instruments de microcirurgia-, tecnologia aeroespacial, química farmacèutica -nous fàrmacs- o indústria dels aliments -nous productes-, entre d'altres.

Zapatero va assegurar que el Sincrotró "tindrà un gran impacte industrial i social en l'entorn que farà de Cerdanyola, no la ciutat de la innovació, sinó la capital de la innovació"

Gràcies Toni per apostar pel futur....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada